Warner Bros mikt op 2026 als releasedatum van langverwachte Harry Potter-serie voor HBO Max

TV en Series
vrijdag, 23 februari 2024 om 20:00
vbk5cfaahojqpsacym6aorrz2af
Warner Bros. Discovery heeft aangekondigd dat de Harry Potter reboot-serie vanaf 2026 te zien zal zijn op HBO Max. CEO David Zaslav deelde dit opwindende nieuws over de langverwachte serie tijdens een recente financiële resultatenbijeenkomst. De aankomende Max Original-serie, die belooft een trouwe adaptatie te zijn van de iconische boeken, zal diepgaand ingaan op elk van de zeven delen van de Harry Potter-serie.
Zaslav verklaarde: “We zijn niet terughoudend in ons enthousiasme over Harry Potter. De laatste film is twaalf jaar geleden gemaakt. Ik was een paar weken geleden met Casey en Channing in Londen om tijd door te brengen met JK en haar team. Beide partijen zijn enthousiast om nieuw leven te blazen in de franchise. Onze gesprekken waren fantastisch en we kunnen niet wachten op alles dat gaat komen. We richten ons op een release in 2026.”
Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO & Max Content, bevestigde vorig jaar al dat het project een decennium zal beslaan, in tegenstelling tot eerdere speculaties over één seizoen per boek. Dit wijst op een ambitieuze en uitgebreide verkenning van het magische universum gedurende tien opeenvolgende jaren.
In tegenstelling tot eerdere geruchten zal de nieuwe serie geen verband houden met de Fantastic Beasts-films. Hoewel de betrokkenheid van de oorspronkelijke filmcast nog onduidelijk is, heeft Zaslav de mogelijkheid van hun terugkeer niet volledig uitgesloten. Daniel Radcliffe heeft echter eerder aangegeven terughoudend te zijn om opnieuw in de huid van Harry Potter te kruipen. Actrice Natalia Tena, die in de originele Harry Potter-films Nymphadora Tonks speelde, gaf in een gesprek met The Nerd Shepherd eerder al aan enthousiast te zijn over een mogelijke terugkeer, maar dan als een leraar.
Tot slot benadrukte Zaslav dat er ruimte is voor verdere Harry Potter-gerelateerde projecten, sommige in samenwerking met JK Rowling en andere waar Warner Bros. Discovery volledige creatieve vrijheid heeft. Fans kunnen zich wereldwijd verheugen op een uitgebreide verkenning van het magische universum van Harry Potter, met nieuwe verhalen en avonturen die de komende jaren zullen worden onthuld.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!