Bioscoopkraker 'Oppenheimer' vanaf volgende maand te zien op Netflix

Films
vrijdag, 23 februari 2024 om 21:00
kma1tsdj76ztslexe7xsuz4s3i0
Dé bioscoopkraker van 2023 komt naar Netflix. Christopher Nolan's Oppenheimer is vanaf volgende maand, 22 maart, te zien op de streamingdienst. Slecht nieuws voor onze Nederlandse lezers: de film is exclusief en alleen te zien via Netflix België. Nederlandse kijkers zien de film volgende maand vanaf 21 maart namelijk via SkyShowtime.
Cillian Murphy schittert als J. Robert Oppenheimer, een man die zowel verantwoordelijk is voor een van de grootste wetenschappelijke doorbraken van de twintigste eeuw als voor de ongekende vernietiging die de atoombom heeft aangericht. Emily Blunt speelt zijn vrouw Kitty, een bioloog en botanicus die haar man door de ups en downs van het project ondersteunt.
Matt Damon vertolkt de rol van generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, terwijl Robert Downey Jr. Lewis Strauss speelt, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano en Josh Hartnett maken de cast compleet met hun indrukwekkende vertolkingen van belangrijke figuren in het project. Rami Malek, die eerder met Nolan werkte aan de Oscarwinnende film Bohemian Rhapsody, speelt ook een belangrijke rol in de film.
De film is gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van Kai Bird en Martin J. Sherwin. Het is een verhaal dat even complex als fascinerend is en dat Nolan met zijn gebruikelijke vakmanschap naar het grote scherm brengt.
Oppenheimer ontving al meerdere prijzen en lijkt ook tijdens de Oscars van 11 maart de grote winnaar te gaan worden. De spraakmakende film komt kort daarna eindelijk naar de streamingdiensten, waardoor de film naar verwachting een nog groter publiek zal bereiken. Heb jij de film in de bioscoop gezien, of ga jij hem volgende maand voor het eerst thuis voor de buis aanslingeren? Bekijk hieronder de trailer van Oppenheimer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!