'Oppenheimer' domineert met een overweldigende 13 Oscar-nominaties

Films
dinsdag, 23 januari 2024 om 16:39
gf 07633 msg scaled
Oppenheimer kan rekenen op maar liefst 13 Oscar-nominaties. Slechts drie films in de Oscargeschiedenis, namelijk Titanic, All About Eve en La La Land, overtroffen deze prestatie met 14 nominaties. Het meesterwerk van regisseur Christopher Nolan was niet alleen dé bioscoophit van 2023, maar wist ook in Nederland een opmerkelijk succes te behalen met maar liefst 1,7 miljoen bioscoopbezoekers.
Binnen de 13 nominaties voor deze epische film vinden we bekende acteurs zoals Cillian Murphy, Robert Downey Jr. en Emily Blunt. Ook de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema maakt kans op een Oscar.
bmwjsry3tr6bzey9dheahs9fqkk 1140x570
Still 'Oppenheimer' via TMDB
Greta Gerwig'sBarbie behaalde niet meer dan acht nominaties, wat voor vele als een verrassing komt. Hoewel de blockbuster meedingt in de belangrijkste categorie voor "beste film", werden hoofdrolspeelster Margot Robbie en regisseuse Greta Gerwig over het hoofd gezien. Ryan Gosling, die de rol van Ken vertolkt, is wel genomineerd voor "beste mannelijke bijrol".
De filmPoor Things, met Emma Stone, mag zich verheugen op 11 nominaties, terwijlKillers of the Flower Moonvan Martin Scorsese 10 nominaties heeft ontvangen. Benieuwd naar alle genomineerden? De BBC heeft hethierallemaal netjes voor je op een rij gezet.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!