Exclusief: Natalia Tena openhartige over afgewezen rol in "The Boys" en een mogelijke terugkeer in de Harry Potter-reboot

Films
vrijdag, 07 juli 2023 om 21:04
86d59226 e02c 4095 a43e 9435f6d326be
In dit exclusieve interview, dat plaatsvond tijdens de zomereditie van Heroes Dutch Comic Con, hadden we het genoegen om Natalia Tena, de getalenteerde en veelgeprezen actrice te spreken. Natalia heeft wereldwijd bekendheid verworven door haar indrukwekkende rollen in populaire franchises zoals Harry Potter, Game of Thrones en John Wick.
Als een van de herkenbare gezichten uit de Harry Potter-films, waarin ze de energieke en avontuurlijke Nymphadora Tonks vertolkte, heeft Natalia wereldwijd een blijvende indruk achtergelaten. We hebben met haar gesproken over de impact van de rol op haar leven en haar ervaringen binnen de geliefde franchise. Daarnaast heeft Natalia ook schitterende prestaties geleverd in de epische televisieserie Game of Thrones, waar ze de dappere en intrigerende Osha speelde.
Natalia's talent reikt echter verder dan alleen de fantasywerelden. Haar verschijning in de razend populaire John Wick-films, waarin ze de rol van de mysterieuze en moedige Katia vertolkte, heeft ook veel indruk gemaakt. We wilden graag meer horen over Natalia's voorbereidingen op de actievolle franchise en haar ervaringen om samen te werken met de legendarische Keanu Reeves.
lupin tonks 12 1140x570

U heeft rollen gehad in verschillende populaire franchises zoals Harry Potter, Game of Thrones, Star Wars en meer recentelijk, John Wick. Op welke rol kijkt u het meest tevreden terug?

Natalia: "Ik ben persoonlijk nooit volledig tevreden met een rol, aangezien ik altijd terugkijk met het idee dat er iets anders gedaan had kunnen worden. Dus ik denk dat het beter is om vooruit te kijken. Ik vind altijd het personage leuk dat ik op dat moment speel, de meest recente. Op dit moment werk ik aan een project en dát is mijn favoriete rol."

HBO heeft onlangs aangekondigd dat de Harry Potter-boeken worden herstart voor een serie. Zou u ernaar streven om weer een rol te krijgen in de Harry Potter-franchise?

Natalia: "Ja, absoluut. 100%. Ik zou graag een leraar willen zijn. Ik ben nu oud genoeg om een leraar te zijn, denk ik."

Wat vindt u van de kritiek die volgde op de aangekondigde reboot van de zeer geliefde filmreeks?

Natalia: "Ik denk dat het geweldig kan zijn. Waarom zou je geen verhalen opnieuw kunnen vertellen? Misschien zouden ze nog een paar jaar kunnen wachten, want ik denk dat het nog vrij vers in het geheugen van mensen zit. De laatste is pas uitgekomen... Ik weet niet meer wanneer de laatste uitkwam. Ik kan me herinneren dat de eerste twintig jaar geleden was. Maar ik denk dat het even zal duren voordat het gemaakt wordt, dus we zullen zien."
6a83ae1f b691 4b05 bc5d ec01907be72a mando 106 4 97a02733 crop 1140x570

U verscheen in één aflevering van de Star Wars-serie The Mandalorian als de Twi'lek “Xi'an”. De aflevering suggereert dat er meer avonturen hebben plaatsgevonden tussen 'Mando' en Xi'an. Hoe waarschijnlijk acht u het dat deze verhalen verteld zullen worden? Verwacht u überhaupt nog terug te keren als “Xi'an”? Bijvoorbeeld in de vorm van een geanimeerde serie, stripboeken of een (cameo) terugkeer in een van de live-action films of series?

Natalia: "Ik hoop echt van wel. Ik heb geen idee. Ik ben nog niet gebeld, dus misschien is dat een verhaallijn die ze niet gaan volgen, maar ik weet het niet. Een geanimeerde serie zou misschien waarschijnlijker zijn. Ja, dat zou geweldig zijn. Ik hou van animatie. Ik hou van stripboeken. En ik heb pas deze week een stemagent gekregen. Dus hopelijk ga ik dat soort dingen doen."

In de film John Wick 4 speelt u de Russische Katia. Hoe heb je je voorbereid op de rol? Hoe lang duurde het voordat u de taal met het juiste dialect onder de knie had?

Natalia: "Tijdens de pandemie lieten ze geen mensen uit Engeland meer naar Berlijn komen. Dat gebeurde gewoon niet. Aangezien ik van Spaanse afkomst ben, kon ik in eerste instantie via Spanje reizen en vervolgens na 10 dagen van daaruit mijn reis vervolgen. Ik zat zo'n 10 dagen vrijwel alleen in een hotelkamer. Ik mocht wel naar buiten enzo, want in Spanje was het verder prima te doen. Tijdens mijn verblijf heb ik veel lange wandelingen gemaakt terwijl ik naar de Russische taal luisterde om die te leren. Ik had ook een privéleraar om me te helpen."

U heeft persoonlijk ervaren hoe COVID-19 een aanzienlijke impact had op de filmindustrie?

Natalia: "Natuurlijk, ja. Enorm. Ik was het hele jaar 2020 werkloos. De meeste zelfstandigen, mensen die in de evenementenbranche werken of koks of wie dan ook die voor mensen zorgt, zijn hun baan kwijtgeraakt."
6282e1b8 cd75 4493 b0f3 776691e2b217 john wick chapter 4 jw4 unit 210701 00954 r rgb 1140x570

Hoe was het om samen te werken met Keanu Reeves, een internationaal bekende acteur die wordt geprezen om zijn veelzijdigheid, toewijding en bescheiden persoonlijkheid die hem geliefd maakt bij collega's en fans over de hele wereld?

Natalia: "Hij en Chad waren echt aardig. Ze waren heel vriendelijk. Het was ook erg fijn om erbij te zijn aan het begin van de opnames. Ze begonnen in Berlijn en gingen toen verder. Ik denk dat het erg lastige films zijn om te maken, omdat ze allemaal 's nachts worden opgenomen. Na vier of vijf maanden nachtopnames wordt iedereen een beetje gek. Aan het begin van de opnames is iedereen nog fris en gemotiveerd.”

Is er een specifieke franchise waar u nog een keer onderdeel van uit zou willen maken en een leuke rol in zou willen spelen?

Natalia: "Ik zou dolgraag in James Bond willen spelen. Ik zou graag een schurk willen zijn, of misschien de nieuwe “M”. Er zijn er zoveel leuke franchises! Ik vond The Walking Dead ook geweldig, dat had ik graag gedaan. “The Boys”, Ik heb ook auditie gedaan voor “The Boys”. Ik verzamel de stripboeken en ik vindt het echt helemaal te gek. Helaas heb ik de rol niet gekregen. Ik had graag daar deel van uitgemaakt. Ik kan het niet eens kijken, het maakt me verdrietig.”
"Het boek “Wool” van Hugh Howey vond ik ook geweldig. Ik had dolgraag Julia willen spelen in de serie Silo. Ik ontmoette de schrijver en hij gaf me het boek, ik las het in één nacht uit. Het was in Australië, dus ik had last van een jetlag en ik bleef de hele nacht op om zijn boek te lezen. Ik zei later tegen hem: Ik heb het uit. Het is geweldig, geef me het volgende deel!"

U benoemde James Bond. Hoe denkt u over de richting die de James Bond-franchise is ingeslagen?

Natalia: "Ik heb geen idee waar ze nu naartoe gaan. Dat is het ding. Waar gaan ze naartoe? Gaan ze verder met dezelfde 007? Gaan ze een nieuwe casten? Misschien is het een van die dingen waarbij ze een paar jaar wachten om het uit te werken. Ik weet het echt niet."

Met al uw betrokkenheid bij verschillende franchises, is er één specifieke franchise waarvan de fans u het meest bewonderen?

Natalia: "Harry Potter. Zonder twijfel. De Harry Potter-fans zijn absoluut in de meerderheid. Het is nog steeds een heel groot ding voor veel mensen. Ik denk dat met Fantastic Beasts mensen ook de oude films opnieuw gaan kijken."
osha 1920 1140x570
Still 'Game of Thrones' via TMDB

Was het uw voorkeur geweest om langer deel uit te maken van de populaire HBO-serie Game of Thrones? Uw vertrek als "Osha" was nogal abrupt?

Natalia: "Ja, ik had graag nog wat meer tijd gehad in seizoen zes, voordat ik stierf. Maar ik denk dat ze de losse eindjes wilden afronden. Ze zullen gedacht hebben: laten we deze verhaallijn afsluiten. Ze hadden namelijk nog een hoop andere verhalen te vertellen. “Osha” heeft eeuwenlang in een bos rondgelopen. Alleen maar lopen, alsjeblieft, laat het stoppen! Wanneer het dan stopt. Sterft ze.."

Is er iets wat u nog graag met onze lezers zou willen delen? Is er iets wat u in het bijzonder inspireert, dat u graag wilt delen?

Natalia: "Ik steun een liefdadigheidsinstelling genaamd Orchid, die zich inzet om vrouwelijke genitale verminking in de wereld te stoppen. Dus ik raad aan, bekijk het eens. Ook Refuge, dat is een erg goede liefdadigheidsinstelling die zich inzet tegen huiselijk geweld. Ik weet niet of je het weet, maar tijdens de pandemie is huiselijk geweld in Engeland met 25% gestegen. Het is heel erg. Dus je beseft dat het iets is wat we moeten oplossen. Zelfs nu we allemaal naar buiten kunnen, lost dat het probleem thuis niet echt op. Dit zijn twee goede doelen waar ik veel om geef. En, ik werk aan iets waar ik niet veel over kan vertellen. Het in Bilbao, waar mijn familie woont. Dus het is erg fijn om dichtbij huis te zijn."
Natalia: "En nog één laatste ding, als ik mag. Ik heb een band genaamd Molotov Jukebox en we treden op 8 juli op in Londen. Dus als er toevallig iemand in de buurt is, kom gezellig langs!"
We willen Natalia Tena ontzettend bedanken voorhaar tijd en we kijken alvast enorm uit naar haar volgende rol! Benieuwd wat wij van “Heroes Dutch Comic Con” vonden? Lees dan hier ons verslag.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!