The Nerd Shepherd

Terugblik op de Epische Zomereditie van Heroes Dutch Comic Con – Bekijk nu de Foto’s!

Wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Vorig weekend vond de grootste Comic Con van Nederland plaats! De zomereditie van Heroes Dutch Comic Con was volledig uitverkocht en bood een epische line-up aan gasten, geweldige stands en leuke activiteiten. We kunnen inmiddels met zekerheid zeggen dat HDCC zichzelf wederom heeft gekroond tot koning van de comic conventies in de lage landen. Het evenement was van begin tot eind perfect georganiseerd en de Jaarbeurs was een heel weekend lang het epicentrum van nerdliefhebbend Nederland!

De zomereditie van HDCC had dit jaar een aantal fantastische gasten. Bob Morley, Natalia Tena, Ben Barnes, Gwendoline Christie, Danny Trejo, Orli Sohsan en Amy Allen waren slechts enkele van de vele hoogtepunten. Wij hadden de eer om een interview af te nemen met Natalia Tena (Game of Thrones, Harry Potter) en Bob Morley (The 100), die binnenkort uiteraard terug te lezen zijn onze website. Bovendien was de legendarische Pokémon-zanger Jason Paige ook aanwezig op de beurs en zong hij, hoe kan het ook anders, het Pokémon-themalied op het hoofdpodium van het evenement.

Bezoekers konden zich in the experience hall uitleven op het parkoers van “The Witcher”, tentoonstellingen en interessante stands bezoeken van onder andere “Star Trek: A Strange New World”, “Marvel: Invasion”, “Indiana Jones and the Dials of Destiny” en de nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles-film. Bovendien konden we ons even in “Middle-Earth” wanen bij ‘House of Wax’, waar verschillende scènes uit Lord of The Rings werden nagespeeld.

Uiteraard is een comic-con niet compleet zonder stripboeken. HDCC had een absolute top-line-up weten te strikken met de crème de la crème uit de stripwereld. Een van de hoogtepunten van het evenement waren dan ook de Marvel “Stormbreakers”. De nieuwe generatie Marvel-stripmakers namen ruim de tijd voor handtekeningen en getalenteerde tekenaars konden hun portfolio laten zien. De Stormbreakers betraden gezamenlijk het podium om een epische tekening te maken die vervolgens geveild werd voor het goede doel. De tekening bracht maar liefst €1550 op, wat gedoneerd wordt aan War Child.

Game-liefhebbers hoefden zich ook geen enkel moment te vervelen tijdens Heroes Dutch Comic Con. Zo konden Nintendo-fans zich met veel plezier storten op het splinternieuwe Zelda-spel “Tears of the Kingdom” en was er de mogelijkheid om bij de stand van Defensie militairen uit te dagen voor een spannend potje Call of Duty. Voor gamers die hun collectie wilden uitbreiden, was de Dealers-hal dé place to be. Naast een uitgebreide selectie aan games boden de standhouders een breed scala aan coole producten aan, zoals gesigneerde items van geliefde acteurs en actrices, mystery-bags met geweldige items, kleding en natuurlijk een Funko’s, heel veel Funko’s!

Helaas viel de Magic: The Gathering-stand behoorlijk tegen, met niet veel meer dan een vitrine met wat producten en een TV waar een herhaalde reclame werd afgespeeld. De TCG-hall was voornamelijk interessant voor echte Pokémon-liefhebbers. Zoals eerder vermeld, was Jason Paige aanwezig voor handtekeningen en waren er talloze stands waar je op zoek kon gaan naar gave Pokémon-items. 

We kunnen met volle overtuiging zeggen dat HDCC een enorm succes was. De locatie in de Jaarbeurs was uitstekend en gemakkelijk bereikbaar voor mensen in heel Nederland. De aanwezige fans die we spraken over het evenement waren het hier volledig mee eens, en we konden maar weinig ontevreden mensen ontdekken. Zowel de organisatie als de medewerkers waren buitengewoon vriendelijk, en hun passie voor wat ze doen was duidelijk merkbaar. HDCC heeft ervoor gezorgd dat het een veilig en prettig evenement was, waarbij ze zich in alle opzichten hebben overtroffen.

Namens Nerd-Nederland willen we graag onze dank uitspreken aan de organisatie voor het mogelijk maken van zo’n fantastisch evenement. We kijken enorm uit naar de wintereditie, waarbij we al kunnen bevestigen dat Eliza Taylor aanwezig zal zijn als gast! We hebben er ontzettend veel zin in! Zien we jou ook weer op HDCC deze winter? Hieronder kun je alle foto’s bekijken. Mocht jouw foto er niet tussen staan, stuur ons dan een e-mail naar redactie@thenerdshepherd.com, en we zullen deze uiteraard met alle plezier jouw kant op sturen!

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen