Voldemort-acteur Ralph Fiennes vindt triggerwarnings overdreven

Films
zondag, 11 februari 2024 om 17:08
hdhqyucojnspiszhsep0ruwnghx
De gerenommeerde acteur Ralph Fiennes spreekt zijn bezorgdheid uit over de opkomst van triggerwaarschuwingen bij films en theaterstukken. Bekend als de angstaanjagende Voldemort in de Harry Potter-serie, deelt Fiennes zijn ongenoegen met de BBC en vindt bioscoopbezoekers tegenwoordig "soft".
Voor Fiennes moet een bioscoopervaring een impact hebben die schokt en een onrustig gevoel oproept. De 61-jarige acteur acht het niet wenselijk dat het publiek van tevoren wordt gewaarschuwd voor dergelijke ervaringen, hoewel hij erkent dat waarschuwingen gerechtvaardigd zijn voor mensen die fysieke gevolgen kunnen ondervinden, zoals epileptische aanvallen.
ngqewyegsmr8gegq9qkptzxk0pk 1140x570
Still 'Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2' via TMDB
De discussie wordt verder gevoed door het Britse Filminstituut (BFI), dat aankondigde bezoekers bij speciale vertoningen van oudere films te waarschuwen voor stereotype beelden die nu als beledigend worden beschouwd. Films zoals Goldfinger en You Only Live Twice zullen voorzien worden van dergelijke waarschuwingen tijdens hervertoningen in het Verenigd Koninkrijk deze maand.
Het BFI benadrukt dat deze waarschuwingen bedoeld zijn om aan te geven dat bepaalde verhaallijnen, grappen of situaties niet meer acceptabel zijn volgens hedendaagse maatschappelijke normen. Hoewel het instituut erkent dat de vertoonde films historische, culturele of artistieke waarde hebben, neemt het afstand van inhoud die niet in lijn is met moderne normen en waarden.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!