Nieuwe Netflix-serie duikt in duister complot rondom Amerikaans overheidsschandaal

TV en Series
zondag, 11 februari 2024 om 16:38
zoojgbh5cwqf7zwnuslxokdekec
In de wereld van samenzweringstheorieën is er weinig zo ingewikkeld en mysterieus als het vermeende overheidsschandaal rondom het INSLAW-geschil. Regisseur Zachary Treitz (Wild, Wild, Country) brengt kijkers een boeiende verkenning van dit ingewikkelde web van intriges in de aankomende Netflix-docuserie, American Conspiracy: The Octopus Murders.
Het verhaal begint met een obscuur intellectueel eigendomsconflict tussen het Department of Justice en een technologiebedrijf genaamd INSLAW. Wat aanvankelijk leek op een routinematig onderzoek, leidde Casolaro naar een rabbit hole van ongekende proporties, waarin een netwerk van politieke manoeuvres, internationale spionage en zelfs beschuldigingen van moord aan het licht kwamen.
Still 'American Conspiracy: The Octopus Murders' via Netflix
Still 'American Conspiracy: The Octopus Murders' via Netflix
Casolaro's reis begon onschuldig genoeg, gericht op het conflict tussen het Department of Justice en INSLAW. Naarmate hij dieper groef, struikelde hij over een verborgen onderbuik van duistere geheimen uit de jaren 1980, met spionagesoftware, witwassen van geld en de beruchte Iran-Contra-affaire tijdens het presidentschap van Ronald Reagan. Casolaro vergeleek de zich uitstrekkende samenzwering terecht met een octopus, waarbij elke tentakel een hooggeplaatste overheidsfunctionaris vertegenwoordigde die verantwoordelijk was voor verschillende onthullingen.
Still 'American Conspiracy: The Octopus Murders' via Netflix
Still 'American Conspiracy: The Octopus Murders' via Netflix
Zijn onvermoeibare streven naar de waarheid werd een obsessie, die hem uiteindelijk het leven kostte toen hij dood werd aangetroffen onder verdachte omstandigheden in een hotelkamer in Martinsburg, West Virginia.American Conspiracy: The Octopus Murderspakt de draad tientallen jaren later op, terwijl fotojournalist Christian Hansen de uitdagende taak op zich neemt om het werk van Casolaro voort te zetten.
De serie dient niet alleen als een historische onthulling maar ook als eerbetoon aan de veerkracht van onderzoeksjournalistiek. Via interviews, archiefbeelden en reconstructies streeftAmerican Conspiracy: The Octopus Murdersernaar om opnieuw interesse te wekken voor een verhaal dat te lang in mysterie is gehuld. De serie is vanaf 28 februari te zien op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!
&rco=