Nieuwe Braziliaanse Netflix-serie verovert Zuid-Amerika: "Dit moet je kijken!"

TV en Series
zondag, 11 februari 2024 om 18:11
tpuzmgg2sgzcobwnl2dbfgnd3om scaled
De nieuwe Netflix-serie Luz: The Light of the Heart lijkt volledig aan de Nederlandse Netflix-kijkers voorbij te gaan, in tegenstelling tot Zuid-Amerika, waar Netflix-gebruikers dolenthousiast zijn over deze nieuwe, hartverwarmende coming-of-age-serie.
Luz: The Light of the Heartvertelt het verhaal van Luz, een weeskind die sinds haar kindertijd is opgegroeid in een inheemse Kaingang-gemeenschap. Hoewel ze zelf niet inheems is, is Luz vervuld van vastberadenheid en kennis die geworteld zijn in de waarden die ze heeft meegekregen vanuit haar opvoeding.
76k0pllrexlj5hpmv30lnlvbrxi 1140x570
Still 'Luz: The Light of the Heart' via TMDB
Baltazar, een handlanger van haar grootvader Carlos, heeft haar daar verborgen gehouden nadat haar grootvader haar de schuld gaf van gebeurtenissen die leidden tot de dood van zijn zoon. Baltazar ontvoerde haar uit de kraamafdeling en redde daarmee haar leven. Jarenlang hield hij haar bestaan geheim terwijl hij haar zag opgroeien.
Nu, 9 jaar later, komt Carlos achter de waarheid en begint hij naar Luz te zoeken, die vlucht en zich verstopt op een kostschool. Op school zal ze, samen met haar nieuwe vrienden, proberen enkele mysteries over haar afkomst te ontrafelen.
Hoewel de serie lijkt voorbij te gaan aan de Nederlandse kijkers, uiten met name de Netflix-kijkers uit Zuid-Amerika hun lof voor deze warme coming-of-age-film. Op Twitter zijn uitgebreide draadjes gewijd aan de serie. Een persoon schrijft: "Dit moet je kijken. De personages zijn veelzijdig en de toon is levendig. Het is niet overdreven donker en melodramatisch zoals andere Netflix-shows/Spaanse shows." Een ander voegt toe: "Al bij de eerste scène vond ik het meteen leuk."
Het eerste seizoen bestaat uit 20 afleveringen en heeft een uitgebreide cast met onder andere Marianna Santos, Daniel Rocha, Gabriela Moreyra, Dandara Albuquerque, Maurício Destri, Francisco Galvão en vele anderen.Luz: The Light of the Heartis nu te zien op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!