'Succession'-schrijfster in beeld voor 'Harry Potter'-serie op HBO Max

TV en Series
vrijdag, 02 februari 2024 om 14:47
agh8h8pegyjy3uqqhu9uhaosdue
De langverwachte Harry Potter-serie heeft nog geen officiële schrijver, maar volgens recente berichten staat de beslissing op het punt genomen te worden. Deadline onthult dat drie veelbelovende schrijvers in de race zijn om deze epische reis naar de tovenaarswereld te schrijven, speciaal geproduceerd voor de streamingdienst HBO Max.
Een van de kanshebbers voor het schrijverschap is Francesca Gardiner, een bekend gezicht in de televisiewereld, met indrukwekkende bijdragen aan succesvolle series zoalsSuccessionenKilling Eve. Hoewel de andere twee potentiële schrijvers niet worden onthuld, suggereert Deadline dat een beslissing in dit cruciale stadium snel zal vallen. De Harry Potter-serie, die vorig jaar werd aangekondigd, zal een vernieuwde kijk geven op de geliefde boeken van J.K. Rowling, die eerder al succesvol werden verfilmd.
4loxoezwt5wr9mooxezrfk96ldd 1140x570
Still 'Harry Potter' via TMDB
De reboot-serie belooft een diepgaande verkenning van de verhalen van Rowling, waarbij het de tijd neemt om elk aspect van de boeken zorgvuldig te behandelen. Rowling zelf is nauw betrokken bij het project, wat echter niet zonder controverse is. Bepaalde uitspraken, die als transfobisch zijn bestempeld, hebben bij sommige fans voor opschudding gezorgd. Dit heeft geleid tot een oproep tot boycot van de serie nog voordat deze is gestart.
De schrijfster lijkt echter niet onder de indruk te zijn en blijft betrokken bij het project. De serie zal ongetwijfeld de aandacht trekken, ongeacht de verdeeldheid rond Rowling. Terwijl sommigen ervoor kiezen de serie te vermijden vanwege de auteur, zijn er anderen die reikhalzend uitkijken naar een nieuwe dosis magie op het scherm. Het wachten is nu op de onthulling van de gekozen schrijver die deze betoverende wereld opnieuw tot leven zal brengen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!