Speciale Van Gogh-Pokémonkaart vanaf volgende week verkrijgbaar

Games
vrijdag, 02 februari 2024 om 15:15
thumbnail tns12
De langverwachte en felbegeerde promokaart, 'Pikachu met grijze vilthoed', die oorspronkelijk werd uitgebracht als onderdeel van de speciale samenwerking 'Pokémon x Van Gogh Museum', wordt vanaf 10 februari grootschalig beschikbaar gesteld in Nederlandse winkels!
De exclusieve kaart zal als geschenk worden uitgereikt bij de aankoop van Pokémon Trading Card Game-artikelen bij deelnemende winkels in Nederland, waarbij een minimaal aankoopbedrag van €29,99 vereist is. Hierdoor wordt de kans voor fans vergroot om deze gewilde kaart aan hun Pokémon TCG-collectie toe te voegen. Met het beëindigen van de kunstsamenwerking is de kaart niet langer verkrijgbaar in het Van Gogh Museum.
naamloos1 1140x570
Still 'Pokémon: Path to the Peak' via Nintendo
Het intrigerende artwork van de ruilkaart 'Pikachu met grijze vilthoed' haalt zijn inspiratie uit 'Zelfportret met grijze vilthoed' van niemand minder dan Vincent van Gogh. Deze unieke symbiose tussen het werk van Van Gogh en de Pokémon-wereld verankert zich in de speciale band die zowel Vincent van Gogh als Pokémon hebben met de Japanse kunst en cultuur.
In een brief aan zijn broer Theo in september 1888 schreef Van Gogh: "Je kunt volgens mij de Japanse kunst niet bestuderen zonder veel vrolijker en gelukkiger te worden. Het doet ons terugkeren naar de natuur, ondanks onze opvoeding en ons werk in een wereld vol conventies."
Simon Benton, Vice President TCG Sales bij The Pokémon Company International, deelde zijn enthousiasme over de beslissing om de kaarten opnieuw beschikbaar te maken in Nederland. "De kaarten waren enorm populair. En we hoorden dat fans vroegen of ze in Nederland weer verkrijgbaar konden zijn," aldus Benton. "Ik ben erg blij dat we een zeer grote hoeveelheid kaarten hebben kunnen drukken, zodat fans er een kunnen bemachtigen."
pokemon van gogh gallery 1140x570
Foto 'Pokémon' via Van Gogh Museum'
Met de Pikachu x Van Gogh Pokémonkaart nu toegankelijk voor een schappelijke prijs, wordt de vreugde van deze kunstzinnige samenwerking uitgebreid naar alle Nederlandse Pokémonliefhebbers. Het is een unieke kans om een stukje kunst en Pokémon-historie aan de eigen verzameling toe te voegen.
The Pokémon Company heeft nog niet bekendgemaakt om welke winkels het zal gaan; we vermoeden dat Intertoys en Game Mania de meest voor de hand liggende keuze zullen zijn, aangezien deze winkels wel vaker promokaarten uitbrengen in Nederland. De prijs van de kaart zal dan ook de komende dagen gigantisch instorten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!