Meesterlijke dramaserie 'Shōgun' vanaf aankomende dinsdag te zien op Disney+

TV en Series
vrijdag, 23 februari 2024 om 18:45
01 gallery yoshii toranaga armor 0350
Vanaf aankomende dinsdag, 27 februari, opent Disney+ de poorten naar het oude Japan met de langverwachte FX-serie Shōgun. Deze historische dramaserie wordt nu al bestempeld als de "nieuwe Game of Thrones" en kan zelfs rekenen op een 100% Rotten Tomatoes-score.
Shōgun, gebaseerd op de roman van James Clavell, ontvouwt zich in het Japan van het jaar 1600, te midden van een tumultueuze burgeroorlog die een eeuw zal definiëren. De Japanse Lord Yoshii Toranaga, gespeeld door Hiroyuki Sanada, bevindt zich in een gevecht op leven en dood wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren. Het verhaal neemt een intrigerende wending wanneer een mysterieus Europees schip strandt in de buurt van een vissersdorpje.
De hoofdrol is weggelegd voor John Blackthorne, gespeeld door Cosmo Jarvis, die met geheimen aan boord komt die Toranaga kunnen helpen de machtsverhoudingen te verschuiven en de invloed van zijn eigen vijanden - de jezuïeten en Portugese handelaren - te vernietigen. De verstrengelde lotsbestemmingen van Toranaga, Blackthorne en hun vertaalster, Toda Mariko (gespeeld door Anna Sawai), vormen het hart van dit epische verhaal.
Wat Shōgun extra bijzonder maakt, is de indrukwekkende Japanse cast, een primeur voor een Amerikaanse productie. Onder hen bevinden zich Tadanobu Asano als Kashigi Yabushige, een beruchte verrader en nauwe bondgenoot van Toranaga; Hiroto Kanai als Kashigi Omi, de jonge leider van het vissersdorp waar Blackthorne's schip gestrand is; en Takehiro Hira als Ishido Kazunari, een machtige bureaucraat die de voornaamste rivaal van Toranaga is.
De complexe politieke situatie waarin de personages zich bevinden, krijgt nog meer diepgang door de vertolking van Moeka Hoshi, Tokuma Nishioka, Shinnosuke Abe, Yuki Kura, Yuka Kouri en Fumi Nikaido in diverse intrigerende rollen.
Shōgun lijkt één van de hoogtepunten te worden van 2024 en lijkt een epische reis door de geschiedenis van Japan te worden, vol politieke intriges, persoonlijke conflicten en culturele contrasten. Shōgun is vanaf 27 februari te streamen op Disney+. Bekijk hieronder de trailer en houd onze website in de gaten voor meer nieuws over deze spraakmakende, veelbelovende FX-serie.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!