Waargebeurde heist-film met Courtney B. Vance nu te streamen in Nederland

Films
vrijdag, 23 februari 2024 om 17:45
y2jouwp27rgqseqkmafhgk72del
De nieuwe spannende misdaadfilm Heist 88 neemt de kijker mee naar het Chicago van 1988, een tijd waarin grote bedrijven enorme sommen geld via banken verplaatsten met behulp van transactiecodes die werden bevestigd via telefoongesprekken. Courtney B. Vance schittert als Jeremy Horne, een sluwe oplichter die deze gelegenheid ziet als een kans om gedurfde bankfraude te plegen. De film uit 2023 is nu eindelijk in Nederland te zien en te streamen via SkyShowtime.
Jeremy Horne is een man met een beladen verleden en een enkelband. Het Wayne County Corrections Department blijft hem oproepen om zich over te geven voor bankfraude, maar Jeremy heeft andere plannen. Hij richt een nepbedrijf op genaamd BreezeAir Private Airlines om zijn plan uit te voeren. Jeremy wil nog één laatste bankoverval plegen voordat hij de gevangenis in moet, en hij roept de hulp in van zijn neef Marshall.
Courtney B. Vance weet op overtuigende wijze de rol van Jeremy Horne neer te zetten. Zijn vertolking van een man met een complex karakter, die tegelijkertijd charismatisch en manipulatief is, is indrukwekkend. Vance weet de kijkers mee te slepen in het verhaal en laat je meeleven met zijn personage.
Heist 88 is een fascinerende film die inspiratie haalt uit het waargebeurde verhaal van Armand Moore, een man die mensen zonder strafblad wist te overtuigen om deel te nemen aan zijn criminele plannen. Het verhaal is boeiend en houdt je tot het einde geboeid, ondanks het trage begin. De film biedt een interessante kijk op de motieven van de hoofdpersoon, Jeremy Horne, die gelooft dat zijn acties bijdragen aan de verbetering van zijn gemeenschap. Hoewel de film enige gelijkenissen vertoont met het echte incident waarop het is gebaseerd, wijkt het einde aanzienlijk af.
De acteerprestatie van Courtney B. Vance is fenomenaal, en hoewel de film weinig actie bevat, weet deze toch te boeien en blijft het spannend gedurende de hele film. Ondanks een wat trage start heeft Heist 88 zich bewezen als een vermakelijke heist-film en is dan ook van harte aan te raden. De film is nu te zien op de streamingdienst SkyShowtime; bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!