Samuel L. Jackson hoopt op eigen Star Wars-serie: "Mace Windu is niet dood"

TV en Series
zondag, 18 februari 2024 om 13:59
p3s6ilqi2dnguuv4bkmipkyryhg
Samuel L. Jackson heeft voordat hij bekendheid verwierf in rollen zoals Nick Fury zijn stempel weten te drukken op het Star Wars-universum als de Jedi-meester Mace Windu in de prequel-trilogie van Star Wars. Ondanks het ogenschijnlijk tragische einde van Mace in Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith, lijkt Jackson enthousiast over de mogelijkheid om terug te keren naar deze iconische rol.
In een interview met Empire Magazine deelde Jackson opvallend nieuws over het lot van Mace Windu, namelijk dat hij volgens de acteur "niet dood" is. Hiermee hintte hij mogelijk op de kans dat Mace terug zou kunnen keren, misschien zelfs voor zijn eigen Disney+ serie.
Het idee van de heropleving van personages die voorheen als dood werden beschouwd, is niet nieuw in het Star Wars-universum, zoals geïllustreerd door het voorbeeld van Darth Maul in Solo: A Star Wars Story. Het enthousiasme van Jackson voor een potentieel nieuw hoofdstuk in Mace Windu's verhaal is duidelijk, aangezien hij met een krachtig "ja!" reageerde op de mogelijkheid van een Disney+ project.
Deze onthullingen kwamen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de lancering van de Star Wars prequel-trilogie door George Lucas. Met Star Wars: The Phantom Menace die terugkeert naar de bioscopen om zijn 25e verjaardag te vieren, lijkt de erfenis van de prequels stevig verankerd in de harten van zowel de makers als het publiek.
The Phantom Menace kon ten tijde van zijn release op veel negatieve kritiek rekenen. Met name Jake Lloyd als Anakin Skywalker en Ahmed als Jar Jar Binks kregen te maken met zogenaamde 'toxic-fans'. De jongere generatie die opgroeide tijdens de release van de film is nu een stuk ouder geworden en lijkt de prequelfilms steeds meer te omarmen. En terecht, want in vergelijking met de sequeltrilogie hebben de prequels toch wel degelijk memorabele momenten weten te creëren. Maar daar komen we in aanloop van het 25-jarig jubileum nog op terug.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!