Donkere komediefilm over een alcoholische ghostwriter vanaf vandaag nieuw op Netflix

Films
zondag, 18 februari 2024 om 14:43
2lzvbgdrapgxep1wrhvbsiflwyr
De donkere komediefilm Young Adult, geregisseerd door Jason Reitman en geschreven door Diablo Cody, biedt een komische kijk op het leven van Mavis Gary, een 37-jarige gescheiden en alcoholische ghostwriter. De film uit 2011 is vanaf vandaag te zien op Netflix.
Het verhaal begint wanneer Mavis een onverwachte e-mail ontvangt met een foto van de pasgeboren dochter van haar middelbare school ex-vriend, Buddy Slade (gespeeld door Patrick Wilson), en zijn vrouw Beth (gespeeld door Elizabeth Reaser). Overtuigd dat dit een teken van lotsbestemming is, besluit Mavis terug te keren naar haar geboorteplaats Mercury, Minnesota, om haar relatie met Buddy nieuw leven in te blazen, onder het voorwendsel van het regelen van een vastgoeddeal.
Het verhaal neemt een interessante wending wanneer Mavis weer in contact komt met een voormalige klasgenoot, Matt Freehauf, vertolkt door Patton Oswalt. Matt, die nu gehandicapt is als gevolg van een gewelddadig incident uit het verleden, probeert Mavis te overtuigen van de irrationaliteit en egoïsme van haar plan. Desondanks blijft Mavis onvermurwbaar, wat de weg vrijmaakt voor een duister humoristische verkenning van haar verkeerde streven.
Young Adult begon met een beperkte release in 2011 en oogstte positieve recensies van critici. Diablo Cody, de scenarioschrijver, liet zich inspireren door haar eigen ervaringen en creëerde een intrigerende karakterstudie van een vrouw in de dertig die worstelt met het loslaten van jeugdigheid op weg naar volwassenheid.
De film biedt kijkers op Netflix de kans om te genieten van een verfrissende kijk op donkere komedie en drama. Charlize Theron schittert als Mavis Gary, wat haar zelfs een Golden Globe-nominatie opleverde. Een must-watch dus voor liefhebbers van intelligente komedies met een scherp randje. Bekijk hieronder de trailer van Young Adult.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!