Knotsgekke komediefilm 'Project X' krijgt vervolg met vrouwelijke cast

Films
zondag, 18 februari 2024 om 17:30
lixwemvnllncungidgbeptlcxvg
De populaire komediefilm uit 2012, Project X, staat op het punt een vervolg te krijgen. Meer dan 10 jaar na de oorspronkelijke release kunnen filmfans zich opmaken voor een sequel. Het vervolg pakt het echter net iets anders aan: de hoofdrollen worden vertolkt door een volledig vrouwelijke cast. Volgens doorgaans betrouwbare bronnen zal de film de titel "Project XX" dragen.
De titel Project X was oorspronkelijk de werktitel van de eerste film. Het werd echter ook de officiële titel omdat de titel wat geheimzinnig overkomt en daardoor de interesse wekt. De film werd in circa vijf weken tijd opgenomen in Los Angeles met een budget van 12 miljoen dollar. De film wordt gepresenteerd als homevideo vanuit het perspectief van een deelnemer met een camera die de gebeurtenissen vastlegt.
Het plot volgt Thomas (Thomas Mann), Costa (Oliver Cooper) en JB (Jonathan Daniel Brown), drie vrienden die van plan zijn populariteit te winnen door een groot feest te organiseren, een plan dat al snel helemaal uit de hand loopt. De sequel draait volgens doorgaans betrouwbare bron @TheInSneider om vrouwelijke hoofdpersonages. Daarmee is het aannemelijk dat Mann, Cooper en Brown niet terugkeren voor de sequel.
De film diende in het verleden met enige regelmaat als inspiratiebron voor wilde feestjes in de echte wereld. Zo liep een Project X-feest in Houston in maart 2012 volledig uit de hand, waarbij een tiener werd doodgeschoten. Ook in Frankrijk en Duitsland vonden soortgelijke feesten plaats.
In Nederland liep in september 2012 een Project X-feest uit op rellen. De hype ontstond nadat een meisje uit het Groningse Haren een openbare uitnodiging voor haar verjaardagsfeest plaatste op de sociaalnetwerksite Facebook, waarna die uitnodiging wijder verspreid werd dan haar bedoeling was.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!