Legendarische Western-klassieker met Kevin Costner nu te zien op Netflix

Films
donderdag, 15 februari 2024 om 16:00
qopsoa0eg2azexyspt6pdnmbgkw
Jawel, ik zie je denken: niet wéér die oude meuk op Netflix. Maar deze parel is toch wel écht een aangename toevoeging aan het Netflix-aanbod. We hebben het over de iconische western Silverado, die vanaf vandaag te zien op de streamingdienst. De film uit 1985 neemt ons mee op een onvergetelijke reis naar het Wilde Westen met regisseur Lawrence Kasdan als verantwoordelijke voor dit tijdloze meesterwerk.
Silverado begint met de heldhaftige cowboy Emmett, gespeeld door Scott Glenn, die wordt overvallen terwijl hij in een afgelegen hut slaapt. De film ontvouwt zich wanneer Emmett besluit zijn broer Jake, vertolkt door Kevin Costner, te ontmoeten in Turley. Samen plannen ze een reis naar Silverado om hun zus Kate, gespeeld door Rosanna Arquette, te bezoeken en vervolgens door te reizen naar Californië.
Silverado werd opgenomen op de prachtige locaties van de Cook Ranch in New Mexico. Lawrence en Mark Kasdan, samen met het team, ontdekten dit afgelegen gebied per helikopter, op zoek naar de perfecte plek om het stadje Silverado te bouwen. De samenwerking met de lokale bevolking resulteerde in de indrukwekkende filmset die een onuitwisbare indruk achterlaat. In een interview met Trailer Addict benadrukte acteur Scott Glenn hoe de castkeuze de regie diepgaand beïnvloedt. Hij prees de samenwerking met Kevin Costner en de magie die ontstond tijdens de opnames.
De échte Western-liefhebber zal Silverado ogenschijnlijk al lang hebben gezien, maar voor de jongere generatie kunnen we garanderen dat de film is gerijpt als een heerlijke fles wijn. Tuurlijk, je ziet overduidelijk dat het een oude film is, maar het omvat die typische Western uitstraling uit de jaren 80 wat maakt dat Silverado een niet te missen film is. Nu dus te streamen voor Netflix-gebruikers. Twijfel je nog? Misschien dat de onderstaande trailer je weet te overtuigen!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!