Netflix bouwt de spanning op met nieuwe teaser van 'Avatar: The Last Airbender'

TV en Series
donderdag, 15 februari 2024 om 17:36
qzoubialukdhgp4dwfeix15zf0y
Netflix heeft een nieuwe teaser vrijgegeven van Avatar: The Last Airbender. De live-action adaptatie van de beroemde Nickelodeon-animatieserie is nog maar een week verwijderd van de release op de streamingdienst. De video richt zich op Koning Bumi, een favoriet onder fans vanwege zijn excentrieke persoonlijkheid en ongelooflijke aardstuurvaardigheden. Het personage wordt gespeeld door Utkarsh Ambudkar, bekend van Pitch Perfect.
De officiële beschrijving van de serie luidt: "Water. Aarde. Vuur. Lucht. De vier naties leefden ooit in harmonie, met de Avatar, meester van alle vier de elementen, die vrede tussen hen handhaafde. Maar alles veranderde toen de Vuurnatie aanviel en de Luchtnomaden uitroeide, de eerste stap van de vuurstuurders naar de verovering van de wereld. Met de huidige incarnatie van de Avatar nog niet verschenen, heeft de wereld de hoop verloren."
Gebaseerd op de geliefde animatieserie van Nickelodeon, wordt Avatar: The Last Airbender geschreven en uitvoerend geproduceerd door Albert Kim, bekend van Sleepy Hollow, die ook optreedt als showrunner. De regie is in handen van Michael Goi, Jabbar Raisani, Roseanne Liang en Jet Wilkinson.
Het verhaal begint wanneer een jonge Luchtnomade genaamd Aang, gespeeld door Gordon Cormier, ontwaakt. Als de laatste van zijn soort is hij voorbestemd om de volgende Avatar te worden. Samen met zijn nieuwe vrienden Sokka en Katara, leden van de Zuidelijke Waterstam, begint Aang aan een adembenemende queeste vol actie om de wereld te redden en de angstaanjagende opmars van de Vuurnatie te stoppen.
Ondanks eerdere twijfels vanwege de teleurstellende live-actionfilm uit 2010, die werd bestempeld als "een van de slechtste films ooit", groeit het optimisme onder fans voor de aankomende Netflix-serie. Dit komt met name door de veelbelovende castingkeuzes en het aanzienlijke budget van maar liefst $15 miljoen per aflevering.
Helaas is er inmiddels ook enige controverse rondom de serie, aangezien de originele makers het Netflix-project vroegtijdig hebben verlaten vanwege bepaalde aanpassingen die de streamingdienst wilde maken. Zo is bijvoorbeeld Sokka in de live-actionadaptatie een stuk minder vrouwonvriendelijk, wat volgens critici afbreuk doet aan de karakterontwikkeling van het personage. Avatar: The Last Airbender is vanaf 22 februari te zien op Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!