Tomb Raider I-III Remastered krijgt triggerwarning vanwege racistische inhoud

Games
donderdag, 15 februari 2024 om 18:18
ss 0abd923e55b5e1443f8d461966fcdd645e9b9472
Tomb Raider I-III Remastered is uitgebracht maar heeft al binnen één dag voor ophef gezorgd. Bij het opstarten van de game verschijnt namelijk een triggerwarning vanwege zogenaamde racistische inhoud. De mededeling luidt: "Deze collectie bevat denigrerende representaties van mensen en culturen, geworteld in raciale en etnische vooroordelen. Deze stereotypen zijn bijzonder kwetsend, onacceptabel en staan haaks op de waarden die wij bij Crystal Dynamics koesteren."
Het is op zijn zachtst gezegd gênant te noemen. Crystal Dynamics heeft ook nog eens nagelaten specifiek aan te geven op welke inhoud uit de collectie deze waarschuwing van toepassing is, hoewel fans suggereren dat het verwijst naar de inwoners van een eiland vol kannibalen in Tomb Raider 3. Nou, Phoe hé!
Ondanks deze triggerwarning, is Tomb Raider I-III Remastered toch weer een heerlijke trip down memory lane. Liever een waarschuwing dan een kapot gecensureerd spel zullen we maar zeggen. De remaster omvat de eerste drie Tomb Raider-games en biedt spelers de mogelijkheid om op elk moment te schakelen tussen de verbeterde graphics en de oorspronkelijke graphics van de games. Fans worden daarnaast ook nog eens getrakteerd op de uitbreidingen The Unfinished Business, The Lost Artifact en The Gold Mask.
De eerste drie Tomb Raider-spellen, die in de jaren negentig werden uitgebracht, katapulteerden het hoofdpersonage Lara Croft naar een wereldwijd fenomeen. Dit resulteerde in tal van vervolgspellen en films, waarbij Prime Video momenteel bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe Tomb Raider-serie. Eerder zagen we Angelina Jolie natuurlijk schitteren in de rol van de avontuurlijke Croft.
De remasters nemen de speler opnieuw mee op avontuur naar eeuwenoude grotten met dinosauriërs tot tropische eilanden met bloeddorstige kannibalen. Ook is de iconische butler weer van de partij! De games zijn vanaf nu beschikbaar op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Steam.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!