Netflix pakt uit met nieuwe spectaculaire rampenfilm: De duurste Zweedse film óóit gemaakt!

Films
vrijdag, 16 februari 2024 om 9:15
v87noqm2on5xzhyuzywpug1im25
We moesten er even op wachten, maar vanaf vandaag is dan eindelijk de Zweedse rampenfilm The Abyss (Avgrunden) te zien op Netflix. De film, geregisseerd door Richard Holm, wordt beschouwd als een van de duurste Zweedse producties ooit gemaakt. Het verhaal draait om een mijnstadje dat zich letterlijk op het randje van de afgrond bevindt.
In The Abyss vertolkt Tuva Novotny (Eat Pray Love, Annihilation) de rol van Frigga, een beveiliger in een mijnstadje die worstelt om haar professionele verplichtingen te combineren met een complex familieleven. Ze bevindt zich in een benarde positie tussen een nieuwe liefde en een ex-partner die haar niet wil loslaten. Wanneer de aarde onder haar voeten letterlijk begint te beven, komen alle mensen in haar leven in groot gevaar. Naast Tuva Novotny spelen ook Kardo Razzazi, bekend van Top Dog, Felicia Maxime uit Young Royals, en Peter Franzén, die King Harald Finehair vertolkte in de populaire serie Vikings, belangrijke rollen in de film.
Voor deze Zweedse thriller kreeg regisseur Richard Holm een indrukwekkend budget van 90 miljoen SEK, wat neerkomt op ongeveer 8 miljoen euro, waardoor het de duurste Zweedse film aller tijden is. Hoewel een groot budget niet altijd garant staat voor een succesvolle film, lijkt ook Avgrunden helaas deze regel te bevestigen, althans, als we de critici moeten geloven.
Op het moment van schrijven heeft The Abyss (Avgrunden) een IMDb-score van 5,8, terwijl het op Rotten Tomatoes moet doen met een 50% Audience Score. Laten we dit echter met een korreltje zout nemen, aangezien slechts een handjevol mensen de film heeft beoordeeld. Verwacht wordt dat de rating de komende dagen nog wel zal schommelen, aangezien de film nu met een release op Netflix pas het grote publiek bereikt.
The Abyss (Avgrunden) is vanaf nu beschikbaar op Netflix. Bekijk hieronder de trailer. Ben jij van plan de film te kijken?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!