Actiethriller uit 2020 met Game of Thrones-ster Nikolaj Coster-Waldau nu te zien op Netflix

Films
zondag, 18 februari 2024 om 18:30
asdp2us0jwkqdhceyhjucoilzji
Netflix heeft vanaf vandaag de actiethriller The Silencing in de aanbieding. De film, geregisseerd door Robin Pront en geschreven door Micah Ranum, kan rekenen op een uitstekende cast met in de hoofdrollen Game of Thrones-ster Nikolaj Coster-Waldau en Annabelle Wallis, bekend van onder andere haar rol in de horrorfilm Annabelle.
The Silencing vertelt het verhaal van Rayburn Swanson, een jager en eigenaar van het Gwen Swanson Sanctuary, vernoemd naar zijn verdwenen dochter. Het plot draait om de zoektocht van Rayburn en sheriff Alice Gustafson naar een moordenaar die mogelijk jaren eerder de dochter van de jager heeft ontvoerd. De film belicht thema's van schuld, verlies en wraak, en houdt de kijkers op het puntje van hun stoel.
Rayburn Swanson, gespeeld door Nikolaj Coster-Waldau (bekend van zijn rol als Jaime Lannister in de HBO-hitserie Game of Thrones), is een alcoholistische trapper die zijn leven wijdt aan het beschermen van het heiligdom dat hij heeft opgericht ter ere van zijn vermiste dochter, Gwen. Deze dochter keurde zijn jachtpraktijken af en verdween vijf jaar geleden spoorloos uit zijn auto, terwijl hij whiskey kocht.
Tegenover Rayburn staat sheriff Alice Gustafson, vertolkt door Annabelle Wallis, die haar eigen familiedrama heeft. Haar broer, Brooks Gustafson, vertolkt door Hero Fiennes Tiffin, is een jonge man met problemen. Het verhaal neemt een intrigerende wending wanneer Alice tijdens een onderzoek naar het lichaam van een meisje een litteken en een speerpunt ontdekt, gemarkeerd met "MB."
Oorspronkelijk gepland voor een wereldpremière op het South by Southwest-festival in maart 2020, werd het evenement geannuleerd vanwege de COVID-19-pandemie. Op 14 augustus 2020 maakte de film uiteindelijk alsnog zijn debuut in de bioscoopzalen. Vanaf vandaag is de film ook te streamen via Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!