'Foundation' krijgt ondanks financiële problemen toch een derde seizoen

TV en Series
maandag, 19 februari 2024 om 9:00
fe1phzkot5hzn441fsnaldm3lm4
Foundation, de populaire Apple TV+-serie, gaat vanaf 6 maart in de Tsjechische hoofdstad Praag verder met de productie van het aankomende derde seizoen, zo heeft Deadline vernomen. De cast en crew van het sci-fi drama, met in de hoofdrollen Jared Harris en Lee Pace, zijn op de hoogte gebracht van de nieuwe startdatum.
Zoals eerder gemeld, werd de herstart van de productie voor seizoen 3, oorspronkelijk gepland voor februari, eerder deze maand uitgesteld vanwege budgettaire en fysieke productieproblemen. Cast en crew die al bij elkaar waren gekomen voor de opnames, kregen te horen naar huis terug te keren terwijl de problemen werden opgelost en het budget werd verlaagd.
Dit proces is nu afgerond en seizoen 3 gaat er dus komen. David S. Goyer, de showrunner van de serie, die één aflevering regisseerde in seizoen 1 en twee in seizoen 2, zal zijn nog uitstaande schrijf- en regiediensten voltooien en betrokken blijven als uitvoerend producent, maar zal geen verdere afleveringen van seizoen 3 regisseren zoals eerder gepland.
De productie is bezig met het vinden van regisseurs voor de overgebleven afleveringen waaraan hij was toegewezen. Foundation werd enkele weken gefilmd in het voorjaar van 2023 voordat het werd stopgezet vanwege de staking. Ongeveer de helft van het derde seizoen is volgens bronnen al opgenomen.
Gebaseerd op de trilogie van Isaac Asimov, vertelt de serie het verhaal van The Foundation, een groep ballingen die ontdekken dat de enige manier om het Galactische Keizerrijk van de ondergang te redden, is om het te trotseren. Het volgt de verhalen van vier cruciale individuen die ruimte en tijd overstijgen terwijl ze dodelijke crises, veranderende loyaliteiten en gecompliceerde relaties overwinnen die uiteindelijk het lot van de mensheid zullen bepalen.
Naast Pace en Harris bestaat de cast van Foundation uit Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Cassian Bilton, Terrence Mann, Isabella Laughland, Kulvinder Ghir, Ella-Rae Smith, Holt McCallany, Rachel House, Nimrat Kaur, Ben Daniels en Dimitri Leonidas. De eerste twee seizoenen van de populaire sciencefictionserie zie je via Apple TV+.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!