Star Wars-acteur Cameron Monaghan ziet Cal Kestis graag de overstap maken naar Live-action

Games
maandag, 19 februari 2024 om 12:24
2
Cameron Monaghan, bekend om zijn indrukwekkende vertolking van Cal Kestis in de Star Wars Jedi-videogames, liet tijdens de FanExpo in Vancouver doorschemeren dat hij zijn personage graag naar live-action wil brengen, wel onder een belangrijke voorwaarde.
Monaghan benadrukte dat het succes van een eventuele live-action incarnatie van Cal Kestis afhangt van het verhaal. De acteur stelt narratieve diepgang en betekenisvolle karakterontwikkeling als een voorwaarde. Hij deelde zijn visie over de overgang van Cal Kestis van de digitale naar de fysieke wereld, waarbij hij aangaf dat het niet slechts om fan service moet gaan, maar om het verrijken van het Star Wars-universum.
Zijn toewijding aan het behouden van de integriteit en betekenis van Cal's verhaal is tastbaar, en Monaghan streeft ernaar verder te gaan dan een oppervlakkige cameo. Zijn streven naar een betekenisvolle voortzetting van Cal's reis, die nieuwe terreinen in de Star Wars-galaxy kan verkennen, getuigt van Monaghans diepgaande begrip van wat de saga zo blijvend maakt voor de fans.
Het verhaal van de Star Wars Jedi-games speelt zich af in het Star Wars-universum, enkele jaren na Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith. In het eerste deel volgen we Jedi Padawan Cal Kestis, die een doelwit wordt van het Galactisch Keizerrijk en door de hele melkweg wordt opgejaagd door de Imperial Inquisitors.
Terwijl hij probeert zijn training te voltooien, gaat hij zichzelf verzoenen met zijn moeilijke verleden en de gevallen Jedi-orde weer op te bouwen. Star Wars Jedi: Survivor speelt zich af vijf jaar na de gebeurtenissen van Star Wars Jedi: Fallen Order, waardoor het verhaal rond dezelfde tijd valt als de serie Obi-Wan Kenobi.
De speler kan Kestis' lichtzwaard en Force-krachten gebruiken om vijanden te verslaan, waaronder stormtroopers, wilde beesten en premiejagers. De game neemt een Metroidvania-stijl van levelontwerp aan, waarbij nieuwe gebieden worden betreden terwijl Cal vaardigheden en capaciteiten ontgrendelt.
De games worden alom geprezen na een lange periode van middelmatige Star Wars-games. Het personage van Monaghan verwierf mede door het succes van de games extra populariteit, en zijn overgang naar live-action zou dan ook niet als een verrassing komen. Zie jij Cal Kestis graag de overstap maken naar live-action?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!