'Hunger Games'-actrice Rachel Zegler wint People's Choice Awards voor Beste Actrice in een actiefilm

Films
maandag, 19 februari 2024 om 13:04
column 312
Rachel Zegler heeft een People's Choice Awards gewonnen voor Actrice van het Jaar in de categorie Actiefilms, vanwege haar rol in The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. Bovendien heeft de film de prestigieuze titel van Beste Actiefilm in de wacht gesleept. Dit heeft bij velen voor een hoop verbazing gezorgd.
Tijdens de ceremonie was Zegler duidelijk geroerd en benadrukte in haar dankwoord haar liefde voor cinema en toonde ze haar dankbaarheid aan de fans. Ze sprak openlijk over het gevoel dat zich vaak een buitenstaander voelde in de industrie, maar prees het publiek voor het omarmen van haar authenticiteit. Zegler benadrukte hoe de steun van het publiek haar het gevoel gaf dat ze zichzelf niet hoefde te veranderen om gewaardeerd te worden in de filmwereld.
De keuze kan op veel online kritiek rekenen. Ergens ook wel terecht, het filmjaar 2023 kende aardig wat toffe actiefilms en The Hunger Games is – ondanks dat het een aardige film was – nou niet dé meest voor de hand liggende keuze als we het hebben over een actiefilm.
Zo zagen we Tom Cruise in Mission Impossible – Dead Reckoning: Part One al een berg af rijden met een motor en was er natuurlijk de actievolle nieuwe John Wick-film. Populaire YouTuber Heavy Spoilers trekt dezelfde conclusie en schrijft: “Keanu Reeves viel 50 trappen naar beneden en Tom Cruise reed met een motorfiets van een klif af.”
De keuze voor Zegler is dan ook ronduit idioot te noemen. Ondanks dat The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, wat toffe actievolle scènes had, zijn er hoe dan ook meer dan 10 films te noemen die meer recht hebben op een dergelijke award. Maar goed, dat is dan ook niet meer dan onze eigen bescheiden mening. Wat vind jij van de keuze? Bekijk hieronder de beelden van de prijsuitreiking.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!