Veroordeelde That '70s Show-ster Danny Masterson krijgt goed nieuws te horen

TV en Series
maandag, 19 februari 2024 om 14:49
ub97jlfs9niwqlzad6z9w4ws8nz
Goed nieuws voor Danny Masterson: de gevallen Hollywood-ster is niet langer gehuisvest in dezelfde gevangenis als waar ooit sekteleider Charles Manson zijn straf uitzat. Volgens Deadline is de acteur namelijk overgeplaatst naar de Men's Colony in San Luis Obispo, een inrichting met minder strenge regels.
Bekend van de sitcom's als That '70s Show en The Ranch, ondergaat Masterson momenteel een celstraf van dertig jaar wegens verkrachting. De 47-jarige Amerikaan verbleef sinds eind januari in de staatsgevangenis van Californië, waar eerder ook Manson ruim twintig jaar vastzat tot aan zijn overlijden in 2017. Masterson werd uit veiligheidsoverwegingen overgeplaatst naar Men's Colony. De omstandigheden in zijn nieuwe verblijfplaats zijn aanzienlijk milder, volgens Deadline. In Men's Colony kan Masterson meerdere cursussen volgen en zijn medegevangenen worden als minder gevaarlijk beschouwd.
Masterson werd voor het eerst geconfronteerd met beschuldigingen van seksueel misbruik door drie vrouwen, die beweerden dat de incidenten plaatsvonden in zijn Hollywood-huis tussen 2001 en 2003, midden in zijn succesvolle carrière. Ondanks de ernstige aanklachten werd de zaak vorig jaar nietig verklaard omdat de juryleden het niet eens konden worden over een uitspraak.
Deze impasse leidde tot hernieuwde inspanningen van de aanklagers, die een nieuwe rechtszaak aanspanden om gerechtigheid te zoeken voor de slachtoffers. Uiteindelijk, na maanden van juridische strijd, werd Danny Masterson in september veroordeeld voor het verkrachten van de drie vrouwen. Deze veroordeling veroorzaakte een schokgolf in de entertainmentindustrie en onder de fans van de acteur. De rechter legde Masterson een gevangenisstraf op van dertig jaar.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!