Zenuwslopend overlevingsdrama met Emile Hirsch en Ryan Phillippe onthult eerste trailer

Films
maandag, 19 februari 2024 om 15:30
column 3tns
De nieuwe trailer van het aankomende overlevingsdrama Prey werpt een eerste blik op het verhaal en de spannende actie die ons te wachten staat in de nieuwe film. Geschreven en geregisseerd door Mukunda Michael Dweli, volgt Prey een jong christelijk zendelingenpaar dat betrokken raakt bij een vliegtuigcrash in een afgelegen dierenreservaat.
De film kan rekenen op een sterrencast, bestaande uit onder andere Ryan Phillippe, bekend van zijn rollen in The Lincoln Lawyer en Flags of Our Fathers, en Emile Hirsch, bekend van de bekroonde dramafilm Into the Wild. Ze worden ondersteund door talentvolle acteurs zoals Mena Suvari, Dylan Flashner, Tristan Thompson, Michaela Sasner en Jeremy Tardy.
De trailer van Prey onthult de grimmige situatie waarin de hoofdpersonages zich bevinden nadat ze gedwongen worden hun zendingspost te verlaten vanwege bedreigingen van een extremistische militante groepering.
Alsof dat nog niet erg genoeg is, stort tot overmaat van ramp hun vliegtuig neer in het hart van een dierenreservaat, bevolkt door gevaarlijke roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena's. Gewond en opgejaagd door zowel de wilde dieren als de gewapende extremisten, worden de personages geconfronteerd met een strijd op leven en dood in een meedogenloze omgeving.
Netflix bracht eind vorig jaar de rampenfilm Society of the Snow uit, ook gebaseerd op een vliegtuigramp. Dit waargebeurde verhaal, dat opnieuw werd verfilmd na een eerdere succesvolle poging onder de titel Alive, trok veel kijkers op de streamingdienst. Na de release van Society of the Snow ging het met de kwaliteit van de rampenfilms (op Netflix) drastisch bergafwaarts. Zo zou de rampenfilm Avgrunden hoge ogen gaan gooien, maar bleek een grote teleurstelling te zijn.
De eerste trailer van Prey is in ieder geval veel belovend, de film van productiemaatschappij Vertical weet in één trailer al zoveel actie en spanning te proppen wat al direct doet smaken naar meer. Helaas is het alleen nog niet helemaal duidelijk waar en wanneer de film in Nederland te zien zal zijn. Zou jij de film bijvoorbeeld graag op Netflix zien verschijnen? Of hoop jij op een Nederlandse bioscooprelease van de film?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!