Rampenfilm uit 2020 met Gerard Butler en Morena Baccarin krijgt een vervolg

Films
vrijdag, 16 februari 2024 om 17:02
2fk3ab8e9dyibc2ywjkxk8btyhc
Rampenfilms blijven een enorme hit en met de populariteit van sequelfilms is het dan ook geen grote verrassing dat de rampenfilm Greenland uit 2020 nu een vervolg krijgt. Volgens Deadline zal de film Greenland: Migration heten, waarbij Gerard Butler opnieuw terugkeert in de hoofdrol. De opnames gaan in april van start.
Greenland: Migration belooft naadloos voort te bouwen op het verhaal dat in het origineel zoveel kijkers wist te boeien. Naast Butler zal ook Morena Baccarin terugkeren onder de bekwame regie van Ric Roman Waugh. Het scenario, geschreven door Chris Sparling en Mitchell Lafortune, voegt nieuwe uitdagingen toe aan het verhaal, dat zich na de verwoestende impact van komeet Clarke verplaatst naar Europa, op zoek naar een nieuw thuis.
Met het succes van het eerste deel in het achterhoofd, zowel financieel als bij critici, zijn de verwachtingen hooggespannen voor dit nieuwe hoofdstuk in het Greenland-universum. Het eerste deel behaalde een IMDb-score van 6.4 en is “Certified Fresh” bij Rotten Tomatoes, wat nu voldoende lijkt te zijn om een vervolg te rechtvaardigen. De releasedatum van de film is nog niet bekend.
Oorspronkelijk gepland voor een bioscooprelease in de Verenigde Staten, werd het eerste deel meerdere keren uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie. De film werd uiteindelijk binnenlands uitgebracht via video on demand en vervolgens aangeboden op de streamingdiensten HBO Max en Amazon Prime.
Greenland: Migration hoopt nu opnieuw de harten van kijkers wereldwijd te veroveren, terwijl het tegelijkertijd nieuwe avonturen en angstaanjagende uitdagingen introduceert. Gezien de populariteit van rampenfilms is het geen verrassing dat Greenland een vervolg krijgt. Bovendien staat Gerard Butler vaak garant voor vermakelijke popcornfilms dus we zijn dan ook enthousiast en kijken uit naar het vervolg.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!