Warner Bros. deelt officiële trailer van nieuwe tweedelige 'Watchmen'-film

Films
vrijdag, 14 juni 2024 om 19:00
naamloos111
Na jaren van speculatie heeft Warner Bros. eindelijk de eerste officiële trailer vrijgegeven van de tweedelige geanimeerde film Watchmen. De eerste helft van deze langverwachte film zal beschikbaar zijn op 13 augustus 2024, met het tweede deel gepland voor een release in 2025. De trailer biedt een eerste blik op de nieuwe 3D-geanimeerde stijl van de film en wekt grote verwachtingen bij fans van de originele comics.
Watchmen, gecreëerd door schrijver Alan Moore en artiest Dave Gibbons, verscheen voor het eerst in 1986. De comics spelen zich af in een alternatieve tijdlijn waarin superhelden de loop van de geschiedenis hebben veranderd, zoals de overwinning van de Verenigde Staten in de Vietnamoorlog en het nooit onthulde Watergate-schandaal. De centrale personages zijn Adrian Veidt, ook bekend als Ozymandias, Daniel Dreiberg (Nite Owl II), Edward Blake (The Comedian), Dr. Jon Osterman (Doctor Manhattan), Laurie Juspeczyk (Silk Spectre II) en Walter Joseph Kovacs (Rorschach).
De nieuwe animatiefilm volgt in de voetsporen van eerdere aanpassingen. In 2009 regisseerde Zack Snyder een live-action film van Watchmen, die aanvankelijk tegenviel aan de kassa maar later een cultstatus verwierf. In 2019 kwam HBO met een gelimiteerde serie, die diende als een vervolg op de originele comics en veel lof kreeg, waaronder 11 Primetime Emmy Awards.
De trailer van de animatiefilm begint met de mysterieuze dood van The Comedian, waarbij Rorschach zijn beroemde woorden uitspreekt: "Someone’s picking off costumed heroes." Vervolgens worden de belangrijkste personages en enkele spannende actiescènes getoond, begeleid door de onheilspellende stem van Rorschach. De trailer eindigt met de onthulling dat de film in twee delen zal worden uitgebracht, getiteld Chapter I en Chapter II.
Het eerste deel van de Watchmen-film is vanaf 13 augustus 2024 te zien. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!