Nieuwe Netflix-serie valt in de smaak bij kijkers: "Meest prachtige serie die ik in lange tijd heb gezien”

TV en Series
vrijdag, 14 juni 2024 om 18:00
geek girl 3
Geek Girl, de nieuwste hit op Netflix, heeft het hart van veel kijkers veroverd met zijn charmante en komische benadering van het coming-of-age genre. De dramaserie, gebaseerd op de populaire boeken van Holly Smale, volgt het verhaal van Harriet Manners, gespeeld door Emily Carey, die onverwacht in de wereld van het modellenwerk belandt.
Emily Carey schitterde eerder in de serieuze en duistere rol van Alicent Hightower in House of the Dragon, maar in Geek Girl laat ze een totaal andere kant van zichzelf zien. Harriet Manners is een zestienjarige nerd die haar dagen vult met het delen van trivia en fun facts. Haar wereld wordt op zijn kop gezet wanneer ze tijdens een schoolreisje wordt ontdekt als model.
De serie belicht de uitdagingen van het tienerleven en de modewereld, terwijl Harriet ook worstelt met haar schuldgevoelens jegens haar beste vriendin Nat, wiens droom het altijd is geweest om model te worden. Naast de uitdagingen in haar nieuwe carrière, biedt de serie ook een flinke dosis romantiek met supermodel Nick Park (Liam Woodrum).
Een opvallend aspect van Geek Girl is de lichte en positieve toon, die de serie door alle drama en humor heen draagt. Harriet’s neurodiversiteit speelt een belangrijke rol, maar definieert haar niet. In plaats daarvan wordt het gepresenteerd als een integraal deel van haar kleurrijke persoonlijkheid. Deze genuanceerde representatie biedt een verfrissend perspectief en vermijdt de clichés die vaak met neurodiversiteit gepaard gaan.
Sinds de release is Geek Girl een enorme hit geworden, waarbij het momenteel alleen de populaire serie Eric met Benedict Cumberbatch nog voor zich laat als meest gestreamde serie van dit moment.
Op sociale media zijn de reacties op de serie ook zeer positief. Men vergelijkt de serie al met een andere populaire Netflix-serie: "Geek Girl op Netflix is echt een aanrader, als je Emily in Paris hebt gekeken, dan ga je Geek Girl zeker leuk vinden." Een andere gebruiker schrijft: "#GeekGirl is simpelweg de meest prachtige, grappige en hartverwarmende serie die ik in lange tijd heb gezien!"
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!