HBO bevestigt nog vóór release van nieuw seizoen al een vervolg op 'House of the Dragon'

TV en Series
vrijdag, 14 juni 2024 om 12:00
5xefigouebddntkdejnunosrvcj
HBO heeft officieel aangekondigd dat House of the Dragon een derde seizoen krijgt, nog voordat het tweede seizoen op 17 juni in première gaat. De aankondiging bevestigt opnieuw de immense populariteit en het succes van de spin-off serie die samen gecreëerd werd door Ryan Condal en Game of Thrones-auteur George R.R. Martin.
De eerste aflevering van House of the Dragon brak records door het grootste premièreaantal kijkers ooit te bereiken. Het eerste seizoen trok gemiddeld 29 miljoen kijkers per aflevering via zowel lineaire uitzendingen als streamingdiensten. Deze indrukwekkende cijfers zorgden ervoor dat de serie al na één week na de première van het eerste seizoen werd verlengd voor een tweede seizoen.
Gebaseerd op George R.R. Martins boek Fire & Blood volgt House of the Dragon de Targaryen-dynastie op het fictieve continent Westeros. De gebeurtenissen spelen zich bijna 200 jaar voor de originele Game of Thrones-serie af, en ongeveer 100 jaar na de eenwording van de Zeven Koninkrijken door de Targaryens.
Het eerste seizoen van House of the Dragon werd genomineerd voor negen Emmy Awards, waaronder die voor uitmuntende dramaserie, en twee Golden Globes, waarvan het de Golden Globe voor beste dramaserie won.
HBO werkt ook aan een tweede Game of Thrones prequel-serie, Knight of the Seven Kingdoms, gebaseerd op de avonturen van Ser Duncan the Tall en zijn schildknaap Egg uit de Tales of Dunk and Egg-boeken van Martin. Bovendien kondigde de auteur aan dat er een nieuw pilot-script wordt geschreven voor de spin-off serie Ten Thousand Ships door Pulitzerprijswinnaar Eboni Booth.
Met de aankondiging van het derde seizoen van House of the Dragon is het duidelijk dat HBO vastbesloten is om de epische verhalen van Westeros nog vele jaren voort te zetten. Het tweede seizoen gaat vanaf aankomende maandag van start.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!