Nieuwe bovennatuurlijke Netflix-serie van 'Satan’s Slaves'-maker Joko Anwar nu te zien

TV en Series
vrijdag, 14 juni 2024 om 13:00
as2wt8xc1j5wmdexdatnqghlxaa
Vandaag is de bovennatuurlijke horrorserie Nightmares and Daydreams van de Indonesische filmmaker Joko Anwar eindelijk te streamen op Netflix. De serie, geïnspireerd door Anwars fascinatie voor buitenaardse verhalen, bestaat uit zeven afleveringen, elk met een uniek verhaal en een nieuwe cast.
De personages en plotlijnen zijn met elkaar verweven als puzzelstukjes, wat uiteindelijk leidt tot een indrukwekkend geheel. Dit anthologieformat doet denken aan Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities, maar met een unieke Indonesische flair. Anwar, bekend van horrorhits zoals Satan’s Slaves en Impetigore, werkt samen met regisseurs Tommy Dewo, Randolph Zaini en Ray Pakpahan om diverse perspectieven en verhalen te presenteren.
Anwar benadrukt dat Indonesië boordevol unieke en buitengewone verhalen zit. “Ik ben altijd enthousiast om de kans te krijgen deze verhalen aan een breder publiek te presenteren,” vertelde hij bij de aankondiging van de serie in 2022. De serie is ontworpen om herkenbaar te zijn voor kijkers, terwijl het ook politieke en sociale thema’s door een sci-fi bovennatuurlijke lens onderzoekt.
Nightmares and Daydreams verkent het concept dat niet elke gebeurtenis een rationele verklaring heeft. Dit thema wordt versterkt door de combinatie van horror en sciencefiction, waarbij gewone mensen vreemde en onverklaarbare fenomenen tegenkomen. Anwars inspiratie voor de serie kwam voort uit zijn nieuwsgierigheid naar buitenaardse verhalen en de mogelijkheid dat deze wezens dichterbij zijn dan we denken.
De Indonesische filmindustrie heeft de laatste jaren veel aandacht gekregen, met streamingdiensten die strijden om lokale content. Netflix heeft eerder al Indonesische producties uitgebracht, zoals Ali & Ratu Ratu Queens en Photocopier. Met Nightmares and Daydreams zet Netflix zijn focus op Indonesische verhalen voort, temidden van concurrenten zoals Amazon Prime, Disney+ Hotstar en lokale streamers zoals Vidio.
Nightmares and Daydreams is nu te zien op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!