Nieuwe Netflix-horrorfilm krijgt lovende woorden van Stephen King: "Echt heel goed!"

Films
donderdag, 13 juni 2024 om 20:00
s unit 01027
De nieuwste toevoeging aan Netflix' horrorcatalogus, Under Paris, heeft niet alleen de aandacht getrokken van Netflix-kijkers (de film staat nog altijd stijf aan kop staat van de meest gestreamde films van dit moment), maar ook van de legendarische auteur Stephen King.
De film, geregisseerd door Xavier Gens en met in de hoofdrol César Award-winnares Bérénice Bejo, wordt geprezen door King. "Ik dacht dat Under Paris een grap zou zijn, zoals Sharknado, maar Twitter overtuigde me om het een kans te geven, en het is echt heel goed. De laatste 25 minuten waren geweldig," aldus King.
Under Paris speelt zich af in de Franse hoofdstad, waar een gemuteerde haai de Seine onveilig maakt, net op het moment dat er een internationale triatlon plaatsvindt. De film volgt bioloog Sophia Assalas, vertolkt door Bérénice Bejo, die vijf jaar na de brute moord op haar onderzoeksteam, waaronder haar eigen man, opnieuw geconfronteerd wordt met dezelfde moordzuchtige haai, bekend als Lilith. De ooit gepassioneerde wetenschapper had haar carrière opgegeven vanwege de tragische gebeurtenis, maar wordt door de milieuactiviste Mika (Léa Léviant) teruggeroepen.
De dreiging van Lilith, een snel evoluerende haai die door vervuilde zeeën en klimaatverandering is gemuteerd, zorgt voor een dodelijke spanning. Lilith heeft zich ontwikkeld tot een unieke soort die zich kan voortplanten zonder een partner, en haar nageslacht bedreigt nu de mensheid. De situatie escaleert wanneer Lilith zich in de catacomben van Parijs nestelt, waar ze tientallen jonge, gevaarlijke haaien heeft gebaard. Mika, vastbesloten om Lilith te redden, organiseert een protest op de gevaarlijkste plek denkbaar, wat leidt tot een dodelijke confrontatie.
Under Paris combineert horror met een belangrijke milieuboodschap, en dankzij de indrukwekkende regie van Xavier Gens en de sterke acteerprestaties van de cast, waaronder Bérénice Bejo en Nassim Lyes, heeft de film zowel kritische lof als goedkeuring van iconen zoals Stephen King gekregen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!