Keiharde misdaadthriller met Liam Neeson komt binnenkort eindelijk naar Netlix

Films
vrijdag, 14 juni 2024 om 11:00
in the land of saints and sinners st 1 jpg sd high
Vanaf 4 juli zal de keiharde misdaadthriller met Liam Neeson, In the Land of Saints and Sinners, zijn intrede maken op Netflix. De film, geregisseerd door Robert Lorenz en geschreven door Mark Michael McNally, was eind vorig jaar nog te zien in de bioscoop.
Het verhaal speelt zich af tijdens The Troubles, een gewelddadige periode in de geschiedenis van Noord-Ierland. Vier leden van de Provisional Irish Republican Army (IRA) zoeken hun toevlucht in het kustplaatsje Glencolmcille, County Donegal, nadat een autobom in Belfast drie kinderen het leven heeft gekost. De lokale bevolking is terughoudend om hen te helpen, behalve Sinéad, de eigenaresse van een plaatselijke pub, die hen onderdak biedt.
Liam Neeson vertolkt de rol van Finbar Murphy, een oorlogsveteraan die na de Tweede Wereldoorlog terugkeert naar zijn geboortestad en daar geconfronteerd wordt met de dood van zijn vrouw. Hij valt in een diepe depressie en grijpt naar de fles, totdat de lokale misdaadbaas Robert McQue (gespeeld door Colm Meaney) hem onder zijn hoede neemt. Finbar wordt een contractmoordenaar, terwijl hij zich voordoet als een boekverkoper.
De komst van de IRA-leden verstoort de schijnbare rust in Glencolmcille. Wanneer de dochter van Sinéad, Moya, zwaar mishandeld wordt door Curtis, een van de IRA-leden, besluit Finbar het heft in eigen handen te nemen.
De film beschikt over een indrukwekkende cast met enkele van de meest gerespecteerde Ierse acteurs. Naast Liam Neeson zien we Kerry Condon als Doireann McCann, Jack Gleeson als Kevin, Ciarán Hinds als Vinnie O'Shea, en Sarah Greene als Sinéad.
In the Land of Saints and Sinners ging in première op het prestigieuze 80ste Venice International Film Festival op 6 september 2023, waar het gemengde maar overwegend positieve reacties kreeg. De film werd geprezen om zijn sterke acteerprestaties en de genuanceerde benadering van een complex historisch onderwerp.
In the Land of Saints and Sinners is vanaf 4 juli eindelijk te streamen in Nederland, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!