Under Paris-maker onthult plannen voor vervolg op Netflix-hit: "Parijs volledig onder water"

Films
vrijdag, 14 juni 2024 om 10:00
s unit 00769
De Franse regisseur Xavier Gens heeft nieuwe details onthuld over een mogelijk vervolg op de onverwachte Netflix-hit Under Paris. Deze film, waarin Parijs wordt geteisterd door moordzuchtige haaien, is sinds zijn release op 5 juni meer dan 40 miljoen keer gestreamd en heeft daarmee de top van de wereldwijde Netflix-filmhitlijsten bereikt.
LET OP: Dit bericht bevat spoilers!
Under Paris volgt de getalenteerde wetenschapper Sophia, gespeeld door Bérénice Bejo, die ontdekt dat een enorme haai de Seine-rivier is binnengedrongen vlak voor een beroemde triatlonwedstrijd. Ondanks gemengde kritieken van recensenten, heeft de film een enthousiaste schare fans verzameld, mede dankzij de steun van Stephen King. Hij prees vooral de laatste 25 minuten van de film als "verbazingwekkend".
In de slotact van Under Paris veroorzaken haaien een reeks ongeëxplodeerde bommen uit de Tweede Wereldoorlog op de bodem van de Seine, wat resulteert in een enorme vloedgolf die de stad onder water zet. Deze spectaculaire climax biedt een perfecte opzet voor een vervolg, dat zich zou afspelen in een geheel ondergelopen Parijs, zoals Gens recent aangaf in een interview met Variety.
Gens heeft laten weten dat er momenteel geen concreet plan is voor een vervolg, maar hij hintte op toekomstige gesprekken hierover. "Als er een vervolg komt, zal het plaatsvinden in een Parijs dat volledig onder water staat," zei Gens.

The French shark movie “Under Paris” — which dropped a month before the start of the summer Olympics in France — depicts triathlon athletes who get devoured during a swimming race in the Seine. "We’re anticipating the media circus that will go on this summer, and riffing on the…

Image
31
Reply
Het einde van Under Paris hintte ook op een breder gevaar. De aftitelingsscène onthulde dat koningin haai Lilith en haar nakomelingen ontsnappen uit Parijs en zich verspreiden over de hele wereld, met aanvallen in Londen en uiteindelijk ook in de Verenigde Staten en andere locaties. Dit zou niet alleen de deur openen voor een vervolg, maar mogelijk een hele franchise.
Of Netflix meerdere vervolgen zal ondersteunen na een mogelijke Under Paris 2 is nog onduidelijk. De kijkcijfers van de eerste film suggereren echter dat er potentie is voor een doorlopende reeks. Een vervolg dat Parijs volledig onder water zet, zou de perfecte setting bieden voor nog meer haaiactie en rampzalige taferelen.
Under Paris is nu te streamen op Netflix, bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!