'Zero Dark Thirty'-maker werkt aan nieuwe Netflix-thriller met Idris Elba en Rebecca Ferguson

Films
vrijdag, 14 juni 2024 om 8:00
6gg0wtic739yfyin3oxqghbhfvf
Oscarwinnaar Kathryn Bigelow heeft haar zinnen gezet op een nieuwe politieke thriller voor Netflix, en grote namen zoals Idris Elba en Rebecca Ferguson zijn in gesprek om de hoofdrollen te vertolken. Dit nieuws wordt bevestigd door meerdere bronnen en werd voor het eerst gemeld tijdens Netflix' recente Upfront-presentatie in New York.
De film, waarvan de titel en plot nog geheim worden gehouden, speelt zich af in het Witte Huis te midden van een nationale crisis. Dit belooft een spannende setting te worden voor Bigelows terugkeer na haar laatste film Detroit uit 2017, een thriller die lovende kritieken kreeg en genomineerd werd voor verschillende prijzen.
Idris Elba en Rebecca Ferguson zijn beiden grote namen in de film- en televisiewereld. Elba heeft recentelijk indruk gemaakt met zijn rol in de Apple TV+ thriller serie Hijack, die zo populair is dat er al een tweede seizoen gepland staat. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in de Netflix-films Extraction II en Luther: The Fallen Sun, een vervolg op zijn succesvolle misdaaddrama Luther. Toekomstige projecten voor Elba omvatten de actie-thriller Heads of State en de derde film in de Sonic the Hedgehog franchise.
Rebecca Ferguson is momenteel te zien in de populaire Apple sci-fi serie Silo, die eveneens een tweede seizoen krijgt. Ze heeft recentelijk haar rol hernomen in Denis Villeneuves vervolg op Dune en schitterde naast Tom Cruise in Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One. Binnenkort zal ze ook te zien zijn in de sci-fi film Mercy met Chris Pratt.
Kathryn Bigelow, bekend om haar bekroonde films zoals Zero Dark Thirty en The Hurt Locker, staat bekend om haar vaardigheid om intense, realistische verhalen te vertellen. Haar terugkeer naar de regie na een onderbreking sinds Detroit wekt hoge verwachtingen. Bigelow had eerder plannen voor een andere Netflix-film, een verfilming van David Koepps roman Aurora, maar dit project kwam uiteindelijk niet van de grond.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!