Exclusief: Jefferson Hall over nieuw seizoen House of the Dragon: “Loyaliteit wordt op de proef gesteld”

TV en Series
maandag, 10 juni 2024 om 20:00
fxxzjnha05ewf8btqja7sx90gne
We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 17 juni keren we eindelijk terug naar Westeros. In het tweede seizoen van de Game of Thrones-spin-off 'House of the Dragon' lopen de spanningen hoog op en lijkt het conflict tussen team Green en team Black in het langverwachte vervolg een kookpunt te bereiken.
Eerder dit jaar spraken we met House of the Dragon-acteur Jefferson Hall (die eerder ook kort te zien was in Game of Thrones als Hugh of the Vale) op het Comic, Film & Mangafestival in Rotterdam. We vroegen hem naar het nieuwe seizoen en wat we kunnen verwachten van de Lannisters. Hall speelt namelijk een dubbelrol; hij is zowel als Sir Tylan, als in de rol van diens tweelingbroer te zien: Lord Jason Lannister.
“Wat kan ik zeggen?” begint Hall voorzichtig. “Er is natuurlijk veel geheimhouding, maar met de op handen zijnde oorlog zullen de broers in verschillende richtingen worden geduwd en zal hun loyaliteit op de proef worden gesteld.” Hall's antwoord doet vermoeden dat de Lannister-broers – net als de tweeling Ser Erryk en Ser Arryk Cargyll – uiteindelijk tegenover elkaar zullen komen te staan.
Het spelen van een dubbelrol vergt enige voorbereiding. Hall legt uit: “Ik heb onderzoek gedaan naar tweelingen; ze kunnen erg op elkaar lijken. Maar het verschil tussen eerst- en tweedengeborenen, zelfs als het maar een paar moeten scheelt, is groot, vooral in de wereld van Westeros." Alleen de eerstgeborene is erfgenaam, en alleen hij mag zich in dit geval lord noemen. Hall voegt toe: “Het eerste seizoen was moeilijker, er waren meer...” Hij maakt zijn zin helaas niet af: “Daar kan ik niet te veel over zeggen.”
De geheimzinnigheid rondom het lot van de broers suggereert dat minstens één van hen geen lang leven beschoren is. Het tweede seizoen belooft behoorlijk heftig te worden, al blijft de rol van de Lannister-broers in nevelen gehuld.
De eerste aflevering zal zo intens zijn dat het zelfs de beruchte Red Wedding-aflevering uit Game of Thrones zal evenaren. De grote vraag die als een draak in de lucht hangt is: Wie komt er als winnaar uit de bus? Team Green of Team Black? “Team Green, natuurlijk!” besluit Hall.
Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat vanaf 17 juni van start op HBO Max. Bekijk hieronder de gloednieuwe trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!