Netflix deelt eerste officiële teaser van absurd kostuumdrama 'The Decameron'

TV en Series
maandag, 10 juni 2024 om 18:00
ubnqz5ckpxuzfzcqkwhuwx4zkll
Vanaf 25 juli komt Netflix met de nieuwe, gewaagde serie The Decameron. Michael Uppendahl, bekend van zijn werk aan Fargo en American Crime Story, regisseert vier van de acht afleveringen, waaronder de cruciale eerste en laatste afleveringen. De serie is een gedurfde herinterpretatie van Giovanni Boccaccio’s gelijknamige literaire meesterwerk, met een moderne twist die resoneert met het hedendaagse publiek dat bekend is met de gevolgen van een pandemie.
The Decameron speelt zich af in een tijd waarin de pest door Europa raasde en de samenleving op zijn kop zette. Het verhaal volgt een bonte groep edelen en hun dienaren die Florence ontvluchten en zich terugtrekken in een weelderige villa op het Toscaanse platteland. Wat begint als een uitbundig en decadent toevluchtsoord vol wijn en feestvreugde, verandert al snel in een strijd om te overleven wanneer maatschappelijke normen vervagen en intriges en verraad de overhand krijgen.
De cast van The Decameron bestaat uit een indrukwekkende line-up van getalenteerde acteurs. Tony Hale, bekend van Veep en Arrested Development, en Zosia Mamet, beroemd door haar rollen in Girls en The Flight Attendant, brengen hun komische talenten naar deze serie. Andere noemenswaardige castleden zijn Saoirse-Monica Jackson, Amar Chadha-Patel, Leila Farzad, Tanya Reynolds, Douggie McMeekin, Jessica Plummer, Lou Gala en Karan Gill.
Een belangrijk thema in The Decameron is de strijd tussen klassen tijdens een crisis. Volgens Kathleen Jordan, de bedenker en showrunner, biedt de serie een scherpe blik op de toenemende kloof tussen de rijken en de armen, een fenomeen dat ook tijdens de recente COVID-19-pandemie duidelijk werd. Jessica Plummer, die de rol van Filomena speelt, vergelijkt de gekte en de komische elementen van de serie met een hedendaagse realityshow. “Denk aan iets als Love Island, maar dan in een historische setting,” zegt ze.
The Decameron is vanaf 25 juli te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!