Oscar-genomineerde dramafilm met Brad Pitt en Margot Robbie komt binnenkort naar Netflix

Films
zaterdag, 08 juni 2024 om 14:00
5fxtb08o7cw1hacn2mwokodp1h1
De historische dramafilm Babylon van regisseur Damien Chazelle maakt de sprong van SkyShowtime naar Netflix. De streamingdienst heeft de rechten van de film verworven en zal deze vanaf 6 juli aan hun aanbod toevoegen. De film, met onder andere Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva, speelt zich af in het Hollywood van de late jaren 1920, waarbij de opkomst van geluidsfilms centraal staat.
Babylon neemt de kijker mee naar het Los Angeles van 1926, waar de Mexicaanse immigrant Manuel "Manny" Torres zijn dromen najaagt te midden van een wereld vol decadentie en veranderingen in de filmindustrie. Tijdens een uitbundig feest in het huis van een studiobaas ontmoet Manny de ambitieuze actrice Nellie LaRoy, en begint zijn reis naar de top van de Hollywoodstudio's. Terwijl hij vordert in zijn carrière, navigeren de personages door de turbulente overgang van stil naar geluid in films, met alle bijbehorende uitdagingen en valkuilen.
Babylon werd geprezen om zijn ambitie en visuele pracht. Hoewel sommigen kritiek hadden op het overvolle plot, prezen anderen de acteerprestaties en de thematische diepgang. Met een cast van A-lijst sterren en een grootse productie, werd de film vijf keer genomineerd bij de 80e Golden Globe Awards, waaronder Beste Film - Muziek of Komedie, met de winst voor Beste Originele Muziek. Daarnaast ontving hij drie nominaties bij de 76e British Academy Film Awards en drie nominaties bij de 95e Academy Awards.
Oorspronkelijk gepland voor release in december 2021, werd Babylon meerdere keren uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie, wat uiteindelijk leidde tot een release in december 2022. Ondanks zijn haperende start in de bioscopen, heeft de film nu een nieuw publiek gevonden op Netflix. De bioscoopfilm is vanaf 6 juli te streamen. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!