Gloednieuwe Martial Arts-anime is onverwachts een enorme Netflix-hit

Films
zaterdag, 08 juni 2024 om 16:00
baki1
Zelden scoort een animefilm zo goed op Netflix als de recent uitgebrachte Baki Hanma vs Kengan Ashura. Deze verrassende crossover tussen de twee populaire anime-franchises is momenteel stevig verankerd in de top 10 van meest gestreamde films op het platform.
Baki Hanma vs Kengan Ashura brengt de meedogenloze strijders uit de series Baki en Kengan Ashura samen voor een epische confrontatie. De film markeert een historisch moment voor anime-liefhebbers, aangezien het de eerste keer is dat de karakters uit deze twee universums samenkomen in één film. De animatiestudio TMS Entertainment heeft de handen ineengeslagen met regisseur Toshiki Hirano en scenarioschrijver Atsuo Ishino om dit spectaculaire project tot leven te brengen.
De serie Baki, gebaseerd op de gelijknamige manga van Keisuke Itagaki, heeft sinds de eerste publicatie in 2001 een enorme schare fans verzameld. Met meer dan 85 miljoen verkochte exemplaren, volgt Baki het verhaal van Baki Hanma, een jonge vechter die vastbesloten is om sterker te worden dan zijn vader, Yujiro Hanma, bekend als het "sterkste wezen ter wereld". Aan de andere kant brengt Kengan Ashura, geschreven door Yabako Sandrovich en geïllustreerd door Daromeon, het verhaal van Kazuo Yamashita en Ohma Tokita, die vechten in de brute wereld van Kengan-wedstrijden waar bedrijven hun geschillen oplossen door te wedden op vechters.
De populariteit van deze film is een bewijs van de aantrekkingskracht van beide series en de slimme zet van Netflix om deze crossover te realiseren. Voor fans van martial arts en anime is dit een droom die uitkomt. Bovendien biedt de film ook een toegankelijke introductie voor nieuwkomers die misschien nog niet bekend zijn met de wereld van Baki of Kengan Ashura.
Baki Hanma vs Kengan Ashura is nu te streamen op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!