'Ultraman Rising' op Netflix: Alles over de gloednieuwe animatie-hit

Films
vrijdag, 07 juni 2024 om 15:00
9hfo7baxbpu6gxc2nlvgyhntn20
De iconische Japanse superheld Ultraman, bekend van zijn gevechten tegen gigantische monsters, keert terug in een geheel nieuwe vorm met de animatiefilm Ultraman: Rising. Deze film is vanaf 14 juni wereldwijd te zien op Netflix.
Ultraman maakt al sinds 1966 deel uit van de Japanse popcultuur, oorspronkelijk gecreëerd door Eiji Tsuburaya en Tetsuo Kinjo. Ultraman: Rising introduceert een geheel nieuwe Ultraman. Deze versie van Ultraman krijgt een onverwachte wending wanneer hij wordt belast met de zorg voor een babykaiju, het kind van een vijandig monster dat hij heeft verslagen.
De film is geregisseerd door Shannon Tindle, bekend van zijn werk aan Lost Ollie. Het idee voor Ultraman: Rising ontstond vanuit Tindle's persoonlijke ervaringen als vader. Tindle stelt: “Wat als ik een personage neem dat niet Ultraman wil zijn en zijn taak verpest tijdens een van zijn eerste missies, en daardoor de baby van zijn vijand moet adopteren?” De film geeft een menselijke en herkenbare draai aan het verhaal van een superheld. Tindle heeft de film samen met Marc Haimes geschreven, waarmee hij eerder samenwerkte aan Kubo and the Two Strings.
Tindle liet zich onder andere inspireren door de film Kramer vs. Kramer, een verhaal over de transformatieve kracht van ouderschap. "Een kind als katalysator voor begrip en verandering... Dat is het soort verhaal dat ik wil vertellen," zegt Tindle. Deze thematiek van persoonlijke groei en verantwoordelijkheidsgevoel is verweven met de spectaculaire actie en visuele pracht die fans van de franchise gewend zijn.
De stemmencast van Ultraman: Rising bestaat uit Christopher Sean als Ultraman, Gedde Watanabe als Professor Sato, Tamlyn Tomita als Mina, Keone Young als Dr. Onda en Julia Harriman als Ami. De Japanse stemmencast omvat onder andere Yuki Yamada en Fumiyo Kohinata. De film is een coproductie tussen Netflix Animation en Tsuburaya Productions, met animatie verzorgd door Industrial Light & Magic.
Hoewel Ultraman: Rising voortbouwt op een rijke historie van meer dan 50 jaar, is de film ook geschikt voor nieuwkomers. Tindle benadrukt dat voorkennis niet nodig is om van de film te genieten. "Hopelijk lach je, huil je en juich je, en misschien ga je aan het eind van de film zelfs van Ultraman houden," aldus Tindle.
Ultraman: Rising is vanaf 14 juni te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!