Oscar-uitreiking wordt mogelijk uitgebreid met een langverwachte nieuwe categorie

Films
vrijdag, 07 juni 2024 om 14:00
mrdnsdtjsn5fgjnms8fyyiqkcav
De roep om een Oscar-categorie voor stuntwerk klinkt al jaren in Hollywood. Het werk van stuntacteurs, verantwoordelijk voor enkele van de meest adembenemende momenten op het grote scherm, is lange tijd ondergewaardeerd gebleven. De recente release van de stuntgerichte blockbuster The Fall Guy heeft deze discussie nieuw leven ingeblazen, met cast en crew die pleiten voor de erkenning van hun vakgebied bij de grootste filmprijsuitreiking van het jaar.
Bij het filmfestival van Cannes sprak het tijdschrift Empire met de leiders van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences over mogelijke hervormingen binnen de organisatie. Bill Kramer, de CEO van de Academy, bevestigde dat er gesprekken plaatsvinden met leden van de stuntgemeenschap die ook lid zijn van de Academy. "We praten met leden van de stuntgemeenschap over de mogelijkheid van een stuntcategorie," aldus Kramer. Hij verwees naar de recente toevoeging van een nieuwe categorie voor casting directors, die in 2026 wordt geïntroduceerd, als bewijs dat de Academy openstaat voor dergelijke veranderingen.
Academy-voorzitter Janet Yang benadrukte dat de organisatie zich voortdurend ontwikkelt. "De Academy is als een levend organisme," legde ze uit. "We luisteren naar onze leden, en als er sterke steun is en er mechanismen zijn om de zaak vooruit te helpen, dan evolueren we mee met de veranderende industrie."
Het proces om een nieuwe categorie toe te voegen aan de Oscars is echter niet eenvoudig. Het vereist steun en een stemming van de verschillende commissies binnen de Academy, gevolgd door goedkeuring van de Board of Governors. Ondanks deze uitdagingen lijkt de toevoeging van een stuntcategorie haalbaar, zoals blijkt uit de goedkeuring van de categorie voor casting directors.
De recente Oscaruitreiking in maart bracht opnieuw hoop voor de stuntgemeenschap. Tijdens de ceremonie brachten The Fall Guy-sterren Emily Blunt en Ryan Gosling een eerbetoon aan stuntwerk in Hollywood, wat velen zagen als een voorbode van een mogelijke officiële erkenning.
Hoewel er nog geen officiële aankondiging is gedaan, zijn de recente uitspraken van de leiders van de Academy een veelbelovend teken. De wielen zijn in beweging gezet, en de komende jaren zullen bepalen of stuntwerk eindelijk de erkenning krijgt die het verdient bij Hollywood’s grootste filmprijsuitreiking.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

EXCLUSIVE: The Academy is exploring "the possibility" of a stunt category for the Oscars. "We’re talking to members of the stunt community," Academy CEO Bill Kramer tells Empire. "We added a new award that will launch in two years for Casting Directors, so we’re always open to…

Image
1.1K
Reply