Recensie: 'The Fall Guy' - Alles wat een blockbuster moet zijn

TV en Series
donderdag, 02 mei 2024 om 18:00
fall guy
David Leitch, de regisseur die eerder indruk maakte met Bullet Train, heeft met The Fall Guy niet alleen zijn beste werk afgeleverd, maar mogelijk ook een van de betere films van dit jaar. Deze film belichaamt het ware blockbuster-concept - een opwindende rit voor het grote scherm doordrenkt met liefde voor cinema en gepassioneerde actie.
Het verhaal draait om een stuntman die zijn liefdesleven wil redden en daarvoor op zoek gaat naar een verdwenen filmster waarvoor hij als dubbelganger fungeerde. Dit vormt de kern van een eerbetoon aan de filmwereld, gepresenteerd op een manier die verrassend en meeslepend is.
Ryan Gosling en Emily Blunt schitteren op een buitengewoon niveau, met Gosling die geweldige komedie levert door fysieke grappen en klassieke coole kerel maniertjes. Blunt voegt een droge, langzame humor toe die prachtig contrasteert met Gosling, waardoor hun samenspel zorgt voor geweldige komische momenten.
Zelfs wanneer de focus niet op de hoofdpersonages ligt, blijft The Fall Guy uitblinken in slimme grappen die het verhaal verrijken. De actiescènes zijn technisch indrukwekkend en zorgen ook voor lachwekkende momenten. Leitch weet het momentum tussen scènes te behouden door slim te monteren, wat de film extra dynamiek geeft.
Hoewel de montage soms een beetje haperend kan zijn, wordt dit ruimschoots gecompenseerd door de geweldige score van Dominic Lewis. Het is geruststellend om een film te zien die zo goed aansluit bij de bioscoopervaring, en de film doet dat perfect. Als filmmakers films blijven maken zoals deze, ziet de toekomst van cinema er rooskleurig uit. The Fall Guy is een must-see film die alles biedt wat je van een blockbuster verwacht, met als kleine bonus Ryan Gosling in een Miami Vice-bomberjack!
The Fall Guy draait nu in de bioscoop. Bekijk hieronder de officiële trailer.
★★★★☆
Deze recensie is geschreven door Lane Mills namens Screenvice.com. Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!