Matt Damon en Casey Affleck schitteren in nieuwe film van Doug Liman: 'The Instigators'

Films
woensdag, 01 mei 2024 om 18:00
dxbkznhd6claokpqfo8ojk09lrv
Na hun verschijning in de enorme bioscoophit Oppenheimer van afgelopen zomer, zullen Matt Damon en Casey Affleck nu samen te zien zijn in de nieuwste film van Doug Liman, The Instigators.
De nieuwe film, die wordt omschreven als een komedie over twee vrienden, brengt hen terug naar hun roots in Boston voor deze aankomende kraakfilm. Ze zullen proberen de gestolen inkomsten van een corrupte politicus te stelen.
Affleck heeft het project mede geschreven met Chuck MacLean. In een interview met EW vertelt hij over zijn inspiraties: "De inspiratie voor dit project kwam zeker van Midnight Run en Butch Cassidy and the Sundance Kid."
De officiële beschrijving van de film vermeldt dat Matt Damon de rol van Rory speelt, een wanhopige vader die tegen wil en dank samenwerkt met Cobby (Affleck), een ex-gevangene, om de gestolen inkomsten van een corrupte politicus te stelen. Wanneer alles misgaat, worden ze meegesleurd in een draaikolk van chaos, niet alleen achtervolgd door de politie, maar ook door bureaucraten en wraakzuchtige misdaadbazen.
De film herenigt Damon met regisseur Liman voor het eerst sinds The Bourne Identity. Damon kan niet geloven dat het 20 jaar heeft geduurd om weer met hem samen te werken en zegt: "Ik vind het geweldig om met Doug te werken. Ik kan niet geloven dat het ons 20 jaar heeft gekost om weer iets samen te doen. Doug is een van de meest vasthoudende mensen die ik ooit heb ontmoet als het gaat om creativiteit. Hij stopt gewoon niet totdat de film zo goed mogelijk is, en dat is het beste wat je van een regisseur kunt voelen. Ik vertrouw hem volledig."
The Instigators zal op 2 augustus in geselecteerde bioscopen in première gaan, gevolgd door zijn streamingdebuut op Apple TV+ op 9 augustus.
Dit artikel is geschreven door Grant Tandy namens Screenvice.com.

Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!