Iconische DC-serie 'Justice League' uit 2001 herleeft op Netflix

TV en Series
woensdag, 01 mei 2024 om 20:00
dc1
Terwijl X-Men '97 momenteel furore maakt op Disney+, komt Netflix vandaag met de DC-serie Justice League. Oorspronkelijk uitgezonden van 2001 tot 2004, werd deze serie geprezen om zijn meeslepende verhaallijnen en gelaagde personages. Het eerste seizoen van deze bejubelde animatieserie is nu te zien op de streamingdienst.
Gecreëerd door de befaamde tekenaar Bruce Timm, die eerder al indruk maakte met Batman: The Animated Series en Superman: The Animated Series, biedt Justice League een unieke kijk op het samenkomen van 's werelds grootste superhelden.
Timms keuze om een kernteam van 7 helden te gebruiken, waaronder Superman, Batman, Wonder Woman, Hawkgirl, The Flash, Martian Manhunter en Green Lantern, toont zijn streven naar trouw aan de originele strips, zij het met enkele slimme aanpassingen zoals de vervanging van Aquaman door Hawkgirl en het gebruik van John Stewart als Green Lantern.
De serie, die deel uitmaakt van het DC Animated Universe, onderscheidde zich door het gebruik van langere verhaallijnen die over meerdere afleveringen werden uitgespreid, waardoor het een diepere en meer bevredigende kijkervaring bood. Vanaf het begin, met de dreigende invasie van een buitenaards ras, tot aan de epische confrontaties met schurken als Vandal Savage en Lex Luthor, weet Justice League te boeien met zijn volwassen thema's en actievolle avonturen.
Een sterrencast van stemacteurs, waaronder George Newbern als Superman, Kevin Conroy als Batman en Susan Eisenberg als Wonder Woman, voegt een extra dimensie toe aan de serie, waardoor de personages tot leven komen en de kijkers meeslepen in hun strijd voor gerechtigheid.
Naast Justice League is ook de animatieserie Young Justice te zien, waarbij we de tienerhulpjes van verschillende iconische superhelden krijgen te zien die een geheim misdaadbestrijdingsteam vormen. Beide series kunnen rekenen op een uitmuntende IMDb-scores van 8,6!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!