Maker van superheldenserie 'Heroes' werkt aan terugkeer van de franchise

TV en Series
donderdag, 11 april 2024 om 14:00
p3vyim2p7o4i0zjoeu7jy3c9bvs
De maker van de populaire superheldenserie Heroes uit 2006, Tim Kring, heeft aangekondigd dat er een reboot komt van de franchise met de naam Heroes: Eclipsed. De nieuwe serie wordt momenteel gepitcht aan kopers, waarbij er wordt gekeken naar streamingdiensten maar ook naar de Amerikaanse zender NBC, die voorheen de originele serie uitzond.
Heroes: Eclipsed, geschreven door Kring zelf, speelt zich jaren na de gebeurtenissen van de oorspronkelijke serie af, waarin nieuwe evos ontwaken en krachten ontdekken die hun leven zullen veranderen. Met bekende schurken en nieuwe vijanden die opnieuw proberen deze volgende stap in de menselijke evolutie te onderdrukken, is het aan deze nieuwe groep helden om de wereld te redden.
De premisse doet denken aan de serie Heroes Reborn uit 2015, ook gecreëerd door Kring, die ook jaren na de gebeurtenissen in de originele serie werd ingesteld en een nieuwe groep evos introduceerde toen meer gewone mensen ontdekten dat ze unieke krachten hadden.
De nieuwe personages werden vergezeld door Noah Bennet (Jack Coleman) uit Heroes, die het vervolg leidde, met een aantal originele castleden die gastoptredens maakten, waaronder Sendhil Ramamurthy (Dr. Mohinder Suresh), Masi Oka (Hiro Nakamura) en Greg Grunberg (Matt Parkman). De Reborn-serie wist helaas niet de kwaliteit te halen van de originele serie.
Heroes liep vier seizoenen lang na een vurige start met een popcultuur-definiërend eerste hoofdstuk dat de show een nominatie voor een Emmy voor beste dramaserie opleverde. Zowel de oorspronkelijke serie als de beperkte serie Heroes Reborn, die lagere kijkcijfers trok, werden uitgezonden op NBC.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!