Eerste trailer van historische thrillerserie met Lord of the Rings-ster Sean Bean nu te zien

TV en Series
donderdag, 11 april 2024 om 12:00
shardlake sean bean
Hulu heeft de eerste trailer gedeeld van de nieuwe historische thrillerserie Shardlake, waarbij het verhaal uit de pen komt van The Last Kingdom-schrijver C.J. Sansom. Niemand minder dan Game of Thrones- en Lord of the Rings-ster Sean Bean steelt de show in zijn rol als Thomas Cromwell, de geduchte rechterhand van koning Henry VIII.
De serie is gebaseerd op de geliefde moordmysteries van C.J. Sansom en speelt zich af in 16e-eeuws Engeland ten tijde van de tumultueuze ontbinding van de kloosters. Naast Bean schittert Arthur Hughes als de raadselachtige Matthew Shardlake, een kromgebogen advocaat die detective is geworden. Shardlake staat vol politieke intriges, complotten en duistere mysteries.
Als vertrouweling van Cromwell raakt Shardlake verwikkeld in een verraderlijk onderzoek naar de moord op een van Cromwells commissarissen in een afgelegen klooster in Scarnsea. Met het politieke leven van Cromwell aan een zijden draadje krijgt Shardlake de taak om de moord op te lossen en ervoor te zorgen dat het klooster wordt gesloten, waarbij hij bij elke stap te maken krijgt met vijandigheid, argwaan en gevaar.
Naast Bean en Arthur Hughes zijn ook Anthony Boyle als Jack Barak, Babou Ceesay als Abt Fabian, en Ruby Ashbourne Serkis als Alice te zien in de serie. Achter de schermen heeft Shardlake een formidabel creatief team, met schrijver Stephen Butchard, bekend van de Netflix-serie The Last Kingdom, en Spooks-regisseur Justin Chadwick aan het roer.
De serie komt uit de koker van Hulu, wat betekent dat de serie uiteindelijk bij ons op Disney+ zal verschijnen. Op 1 mei gaat Shardlake alvast in première in Amerika; wanneer de thrillerserie ook naar Nederland komt, blijft nog even afwachten maar de kans is aannemelijk dat het dezelfde dag of een dag later bij ons te zien zal zijn. Bekijk hieronder de eerste officiële trailer!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!