Nieuw seizoen 'The Rings of Power' bevat een van de meest epische gevechten óóit in een serie

TV en Series
zondag, 31 maart 2024 om 14:30
ibgulmlqub64bkcdk2xl1btybuo
Ondanks dat het eerste seizoen verdeelde reacties kreeg, keert The Lord of the Rings: The Rings of Power dit jaar terug voor een tweede seizoen. De makers lijken van hun fouten te hebben geleerd en onlangs is duidelijk geworden dat we ons kunnen opmaken voor een van de grootste gevechten vertoond in een serie.
Eerder liet regisseur Charlotte Brändström in een interview met MovieZine al weten dat het aankomende seizoen donkerder, edgier en meer op de personages gericht zal zijn. Brändström, die twee afleveringen in het eerste seizoen regisseerde, waaronder de gedenkwaardige aflevering 6, Udûn, heeft nu vier afleveringen geregisseerd van het komende seizoen. Daarnaast onthulde de regisseur dat ze tijdens Kerstmis de montage van de nieuwe afleveringen heeft bekeken, wat erop wijst dat de release wellicht minder ver weg is dan we denken.
X/Twitter-gebruiker Fellowship of Fans weet nu te melden dat het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power een van de grootste gevechten op televisie zal tonen, verspreid over meerdere afleveringen. Het Tolkien-fanaccount heeft vaker gelijk gehad en we hebben dan ook vertrouwen dat ze het opnieuw bij het rechte eind hebben. Het zou tevens ook in lijn zijn met de torenhoge ambities die de serie zichzelf steeds oplegt.
Zo was het eerste seizoen mede een teleurstelling onder fans omdat de serie enorm werd gehypet, waarbij er meerdere malen werd benadrukt dat het een enorm groot budget had en daardoor de lat voor zichzelf enorm hoog legde. Ook waren er nog genoeg andere redenen, zoals kritiek dat de serie 'te woke' zou zijn. Hoe dan ook, de makers lijken aan hun zelfvertrouwen niets te hebben ingeleverd, aangezien het erop lijkt dat het tweede seizoen nog grootser zal worden.
Het eerste seizoen liet kijkers in spanning achter, met de Orcs die zich vestigden in Mordor en de terugkeer van Sauron die een duisterdere toekomst voor Midden-aarde voorspelt. We kijken dan ook uit naar het tweede seizoen, al moeten de makers wel een tandje bijzetten in het creëren van personages die emotioneel weten te binden. De prachtige plaatjes en spectaculaire gevechten zijn leuk, maar zolang het verder zielloos is – zoals seizoen een – is het misschien beter om een derde seizoen te cancelen, ondanks dat er al hard aan wordt gewerkt.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!