'The Lord of The Rings: The Rings of Power' nu al zeker van een derde seizoen

TV en Series
donderdag, 29 februari 2024 om 9:59
v0b5zojeko9f4dftr04ehlxra4t
Volgens een recent rapport wordt er al hard gewerkt aan het derde seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power. Dit wijst erop dat de serie allesbehalve op een dood spoor zit en dat er nog volop plannen zijn voor de toekomst van de serie.
The Rings of Power debuteerde in 2022 op Prime Video en vestigde zich als de duurste tv-show ooit gemaakt, maar kon helaas rekenen op gemengde reacties van LOTR-fans. Met het tweede seizoen afgerond en klaar om later dit jaar uit te komen, is de serie, ondanks de kritieken, nu ook al zeker van een derde seizoen.
Showrunners Patrick McKay en JD Payne zijn volgens THR bezig met de planning van het derde seizoen, ondanks dat het tweede seizoen nog moet worden uitgezonden. Deze stap komt nadat het duo een driejarige overeenkomst heeft ondertekend met Amazon MGM Studios, wat heeft geleid tot de oprichting van het productiebedrijf 10:40 PM Productions.
Seizoen 1 eindigde met meerdere cliffhangers, waaronder onthullingen over de ware identiteit van Halbrand, de aanwezigheid van een Balrog onder Khazad-dûm, en de creatie van de eerste drie Ringen door Celebrimbor. Deze ontwikkelingen bieden ruimte voor een voortzetting van verhalen die zich over meerdere seizoenen zullen uitstrekken.
Toen Amazon de tv-rechten van The Lord of the Rings kocht, beloofden ze productie tot en met seizoen 5, wat suggereert dat de serie binnen die periode haar volledige verhaal zal vertellen. Hoewel de showrunners al verder plannen, geeft de vastgestelde limiet aan dat er ook een definitief einde wordt overwogen. Of de serie daadwerkelijk de vijf seizoenen volmaakt, moet nog blijken en hangt waarschijnlijk af van hoe goed seizoen 2 en seizoen 3 het zullen doen. Aan de vastberadenheid van Amazon om de serie tot een succesvol einde te brengen, zal het in ieder geval niet liggen.
Eerder deze week meldden we ook al dat het tweede seizoen een stuk duisterder zal worden dan het eerste seizoen en dat zelfs de kans bestaat dat Tom Bombadil, een geliefd personage uit de boeken, zijn opwachting zal maken. The Lord of the Rings: The Rings of Power is volop in beweging en ondanks de gemengde reacties op seizoen een is Amazon voorlopig nog niet van plan om de stekker eruit te trekken. Kijk jij uit naar nog meer The Rings of Power?
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!