EA trekt stekker uit onlangs aangekondigde Star Wars-game

Games
donderdag, 29 februari 2024 om 14:54
kaus7h8qvlokhckpswzmum4phc2
EA heeft aangekondigd fors te gaan bezuinigen, wat resulteert in het verlies van bijna 700 banen, wat neerkomt op 5% van het totale personeelsbestand. Deze bezuinigingen hebben niet alleen gevolgen voor de medewerkers, maar werpen ook een schaduw over de recent aangekondigde Star Wars-game van Respawn.
De schokkende onthullingen volgden op een verklaring van CEO Andrew Wilson over een herstructurering, gevolgd door een bericht van Laura Miele, de president van EA Entertainment, aan het personeel. Miele benadrukte dat de annulering van de Star Wars-game niet de vaardigheden van het team weerspiegelt, maar eerder wijst op een verschuiving in de prioriteiten van EA.
De annulering kan op veel verdrietige fans rekenen, waarbij EA behoorlijk de wind van voren krijgt. Zo trekt iemand de conclusie dat EA nu net zoveel Star Wars-games heeft uitgebracht als dat ze er geannuleerd hebben. Een pijnlijke constatering.
De toekomst van EA lijkt nu te worden gevormd door grootschalige open wereld games en levendige communities. Als onderdeel van deze strategische verschuiving worden de betrokken ontwikkelaars van het geannuleerde project overgeplaatst naar andere projecten, waaronder Apex Legends, Iron Man, Black Panther en de voortzetting van de Star Wars: Jedi-franchise.
Eerder werd al bekend dat ook Sony personeel gaat inkrimpen, waarbij ongeveer 900 mensen op zoek zijn naar een nieuwe baan. In Londen sluit de volledige PlayStation-studio en ook de game-ontwikkelaar Firesprite moet inkrimpen. Hoewel het aantal ontslagen in Nederland nog niet duidelijk is, staat vast dat ook bij Guerrilla Games in Amsterdam, de studio achter de beroemde game Horizon, personeel moet vertrekken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!