Netflix deelt eerste trailer van nieuwe bikkelharde drugsserie 'Iron Reign'

TV en Series
donderdag, 29 februari 2024 om 16:10
mv5byjezntexowutzdqxyy00mmqxlwi5ywutnge1mdlmodc5ztm4xkeyxkfqcgdeqxvynjkyndixmjm at v1
Netflix opent vanaf 15 maart de deuren voor Iron Reign (Mano de hierro), dé nieuwe Spaanse misdaadknaller. De serie duikt in de wereld van Joaquín Manchado, een terminal-eigenaar in de bruisende haven van Barcelona, die fungeert als spil in een gigantisch drugsnetwerk. Regisseur Lluís Quílez is verantwoordelijk voor deze nieuwe rollercoaster van spanning en sensatie!
De zeehaven van Barcelona ontvangt bijna 6.000 containers per dag: goederen van over de hele wereld die, in slechts een jaar, meer dan 30.000 kilo cocaïne kunnen verbergen. Hierdoor wordt de havenstad een van Europa's belangrijkste toegangspoorten in de lucratieve drugshandel. Joaquín Manchado (Eduard Fernández) weet dat maar al te goed; hij is de eigenaar van de belangrijkste terminal in de haven van Barcelona.
Als iemand een illegale lading door de haven wil importeren, moet hij kunnen rekenen op de steun en medewerking van het criminele netwerk dat hij om zich heen heeft gevormd. Een onverwacht ongeluk en het verdwijnen van een belangrijke lading cocaïne zullen echter een meedogenloze oorlog ontketenen, bezaaid met moorden en wraakacties.
Iron Reign is niet alleen een misdaaddrama; het is ook een showcase van hoogstaand Spaans talent. De cast bestaat onder andere uit Chino Darín, bekend van zijn rol in The Kingdom, en Jaime Lorente, de charismatische ster uit La Casa de Papel (Money Heist). De toevoeging van Natalia de Molina, die haar officiële Netflix-debuut maakt, voegt nog meer glans toe aan deze veelbelovende serie. Achter de schermen zorgt MediaPro Studio voor een hoogwaardige productie, met uitvoerende producenten Javier Pons, Bernat Elias, Laura Fernández Espeso en Juan Miguel Hernández.
Na de ietwat teleurstellende La Casa de Papel-spin-off Berlin lijkt Netflix nu weer volledig in de Spaanse groove te zitten. Iron Reign belooft een terugkeer naar de bikkelharde drugsseries waar de streamingdienst eerder al volop mee wist te scoren. Hoewel Griselda eerder dit jaar een aangename toevoeging was, lijkt Iron Reign nog een tandje ruiger te worden. Nieuwsgierig? Duik dan hieronder in de trailer!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!