Shōgun-liefhebbers zitten goed met deze gloednieuwe historische dramaserie op Netflix

TV en Series
donderdag, 29 februari 2024 om 7:00
netflix1
Shogun-liefhebbers die smachten naar meer epische historische drama's hoeven niet verder te zoeken. Terwijl Disney+ momenteel de show steelt met de FX-serie Shogun, brengt Netflix met Captivating the King een intrigerende Koreaanse dramaserie naar voren als het ideale, tijdelijk zoethoudertje.
Met de eerste twee Shogun-afleveringen die de kijkers al in de ban hebben, is er een groeiende behoefte aan alternatieven om het wachten te overbruggen. Netflix biedt met Captivating the King een interessante optie voor degenen die hun liefde voor historische drama's willen voeden.
Hoewel het moeilijk is om Captivating the King op hetzelfde niveau te plaatsen als de meeslepende Shogun op Disney+, is het proberen waard voor de liefhebbers van politieke intriges, historische pracht en bloederige gevechten. De serie, met zijn laatste aflevering die aankomende zaterdag wordt uitgezonden, markeert het einde van het eerste seizoen, waardoor het ideaal is voor een binge-watchsessie.
Captivating the King, een Zuid-Koreaanse televisieserie met sterren als Jo Jung-suk, Shin Se-kyung en Lee Shin-young, schildert een meeslepend liefdesverhaal van Yi In, een ongelukkige koning zonder vertrouwelingen, en Kang Hee-soo, die hem wil bedriegen uit wraak maar uiteindelijk verliefd op hem wordt. Met Jo Jung-suk als Yi In, Shin Se-kyung in de dubbelrol van Kang Hee-soo en Kang Mong-woo, en Lee Shin-young als Kim Myung-ha, belooft de serie een mix van politieke machinaties en historische pracht.
Hoewel de serie niet de kwaliteit van Shogun evenaart, biedt het toch een boeiende kijkervaring voor degenen die hunkeren naar historisch drama. De regie van Cho Nam-guk en het script van Kim Seon-deok leggen de basis voor een meeslepend verhaal dat, ondanks zijn eigen unieke karakter, de harten van de kijkers kan veroveren. Bekijk hieronder de trailer van Captivating the King.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!